Pastís de formatge i ratafia

Avui us proposem de fer una recepta que desprèn catalanitat per a totes bandes. El pastís de formatge amb carquinyolis i ratafia és ben fàcil de fer, la seva preparació requereix temps, sobretot de repòs, però no té cap altra complicació. Us recomanem que us animeu a fer-la perquè el resultat és ben deliciós.

  • Temps de preparació: 6 hores
  • Temps de cocció: 2 minuts
  • Temps de repòs: 5 hores
  • Categoria: postres
  • Comensals/Porcions: 12

Ingredients:

Base:

  • 125 g de carquinyolis
  • 50 g de mantega fosa

Pel farcit:

  • 600 g de formatge crema
  • 100 g de sucre
  • 300 g de nata per a muntar
  • 125 ml de ratafia
  • 150 ml de llet
  • 4 fulles de gelatina

Per decorar:

  • Nous
  • Mel

Preparació

Per a fer la base, esmicolem els carquinyolis i els posem en un bol de vidre, hi afegim la mantega fosa i ho barregem fins que quedi ben integrat. Posem la barreja en un motlle, prement amb la cullera per tal que quedi ben compacte. I posem el motlle amb la barreja al congelador.

Per a fer el farcit, hidratem les 4 fulles de gelatina. Escalfem 150 ml de llet i els posem en un bol, hi afegim les fulles de gelatina hidratades, barregem, hi afegim els 600 g de formatge crema, la nata per muntar, el sucre i la ratafia. Ho batem, fins que ens quedi la textura d’una crema.

Muntem el pastís. Posem la crema al damunt de la base congelada. El deixem 4 hores a la nevera i ja tindrem un pastís ben cremós.

Només faltarà decorar-lo, abocant la mel per sobre i posant-hi les nous al damunt. Bon profit!