Pastís de formatge i ratafia
Avui us proposem de fer una recepta que desprèn catalanitat per a totes bandes. El pastís de formatge amb carquinyolis i ratafia és ben fàcil de fer, la seva preparació requereix temps, sobretot de repòs, però no té cap altra complicació. Us recomanem que us animeu a fer-la perquè el resultat és ben deliciós.
- Temps de preparació: 6 hores
- Temps de cocció: 2 minuts
- Temps de repòs: 5 hores
- Categoria: postres
- Comensals/Porcions: 12
Ingredients:
Base:
- 125 g de carquinyolis
- 50 g de mantega fosa
Pel farcit:
- 600 g de formatge crema
- 100 g de sucre
- 300 g de nata per a muntar
- 125 ml de ratafia
- 150 ml de llet
- 4 fulles de gelatina
Per decorar:
- Nous
- Mel
Preparació
Per a fer la base, esmicolem els carquinyolis i els posem en un bol de vidre, hi afegim la mantega fosa i ho barregem fins que quedi ben integrat. Posem la barreja en un motlle, prement amb la cullera per tal que quedi ben compacte. I posem el motlle amb la barreja al congelador.
Per a fer el farcit, hidratem les 4 fulles de gelatina. Escalfem 150 ml de llet i els posem en un bol, hi afegim les fulles de gelatina hidratades, barregem, hi afegim els 600 g de formatge crema, la nata per muntar, el sucre i la ratafia. Ho batem, fins que ens quedi la textura d’una crema.
Muntem el pastís. Posem la crema al damunt de la base congelada. El deixem 4 hores a la nevera i ja tindrem un pastís ben cremós.
Només faltarà decorar-lo, abocant la mel per sobre i posant-hi les nous al damunt. Bon profit!