Pastís de puré de patates i tonyina

Una recepta pràctica que combina els ingredients d’un primer i un segon plat. Ideal per a tota la família i amb aliments que sempre tenim a casa. És un plat d’elaboració fàcil i ingredients bàsics que ben combinats agraden a grans i petits.

2 comensals

Ingredients

  • 4 patates
  • ¾ de tassa de Llet Nostra
  • ½ ceba
  • Formatge ratllat
  • Tonyina en conserva
  • Salsa de tomàquet
  • Sal
  • Oli d’oliva verge extra

Preparació

Pelem les patates i les rentem. Seguidament les posem en una olla amb aigua bullint tallades a trossos juntament amb una mica de sal i un raig d’oli d’oliva fins que es coguin totalment.

Mentre les patates són al foc en una paella amb oli calent cuinem la ceba tallada en làmines a foc lent durant uns 4 minuts. Després hi afegim la salsa de tomàquet i la tonyina i ho barregem tot bé durant 2 o 3 minuts mes.

Quan les patates estiguin fetes (entre 20-25 minuts) les traiem de l’olla i les escorrem. Seguidament les afegim en un bol amb la llet calenta i ho anem triturant tot amb una forquilla fins que quedi amb textura de puré.

Finalment, en un recipient apte per al forn anem muntant el nostre pastís a capes. Col·loquem una capa de puré seguida d’una capa amb la salsa de tonyina, tomàquet i ceba i repetim el procés amb una altra capa de puré i una altra de la barreja de tonyina. Posem formatge ratllat per damunt i ho enfornem a 200 graus en posició gratinat uns 5 minuts.

Ja tenim un plat fàcil i diferent que agradarà a tota la família.

 

Dieta Mediterrània