Patates gratinades

Patates gratinades

Les patates gratinades al forn són una recepta fàcil i ràpid de fer que ens pot servir per acompanyar la carn o el peix.

Per a 4 persones

Ingredients

  • 350 g patates
  • 150 ml llet
  • 2 cullerades d’oli d’oliva
  • 1 porro
  • Sal
  • Pebre
  • Formatge ratllat

Preparació

Pelem les patates i les tallem a rodanxes fines. Les reservem. Piquem el porro i el saltegem amb l’oli d’oliva en una paella.

Escalfem la llet en un cassó i salpebrem al gust. Preparem un motlle apte per coure, hi afegim un rajolí d’oli d’oliva i col·loquem les patates i el porro saltejat. Aboquem la llet i empolvorem el formatge ratllat per sobre.

Ho posem al forn durant 40 minuts fins que les patates estiguin tendres i el formatge daurat. Ho servim calent.

Dieta Mediterrània