El Pedraforca en família

El Pedraforca en família

0 1400
El Pedraforca en família

Revisitar una de les muntanyes més emblemàtiques del nostre país

Teniu ganes d’allunyar-vos de la ciutat i viure l’aventura a una de les muntanyes més emblemàtiques de casa nostra? Us proposem un munt d’activitats per fer en família al voltant del Massís del Pedraforca.

El Massís del Pedraforca està declarat paratge natural d’interès nacional i forma part del Parc Natural del Cadí-Moixeró. La seva peculiaritat és la seva forma: dos cims units per un coll i el fet que el massís no forma part de cap serralada. Els dos cims s’enlairen fins als 2.500 metres i el coll –Enforcadura- que els uneix té una tartera a cada banda. Situat al nord-oest de la comarca del Berguedà, el Pedraforca es troba entre els municipis de Saldes i Gósol. 

Informació bàsica per als visitants del Pedraforca

El Pedraforca és una muntanya mítica per als excursionistes i sobretot per als escaladors. Però la seva popularitat no ens ha de fer perdre de vista que es tracta d’una travessia d’alta muntanya que té certa dificultat. Per el que cal informar-se correctament de les diferents rutes i de les seves dificultats.

Per pujar al Pedraforca cal planificar l’excursió i tenir en compte la preparació física de totes les persones que hi pujarem, i adaptar la ruta a les nostres possibilitats. Cal dur calçat adequat per a la muntanya, tenir en compte la previsió del temps a la zona, i portar suficient menjar i beguda per a tota l’aventura. Els mòbils poden ser una bona eina d’informació. Tant per a usuaris d’Iphone com per a usuaris d’Android existeix una aplicació específica per visitar el Pedraforca i el seu entorn.

En quan a l’edat dels nens és a partir dels 7-8 anys que estan preparats per fer rutes més o menys llargues de muntanya com seria l’ascens i descens del Pedraforca, i en tot cas, si són nens que prèviament han fet caminades per la muntanya i hi estan mínimament acostumats. Si teniu infants més petits és millor que busqueu altres rutes i camins al voltant de la mítica muntanya. 

Activitats alternatives

Més enllà de la muntanya, podeu gaudir d’una visita al Parc de Palomera, també conegut com a Pedraforca Parc Aventura. És un parc de circuits i tirolines amb recorreguts acrobàtics sobre els arbres amb jocs d’equilibri i habilitat, que consta de 7 recorreguts entre cordes, plataformes, passarel·les, tirolines, tarzans, xarxes i ponts tibetants. Inclou un circuit Adrenalina amb un salt al buit tipus puenting, únic a Catalunya.

  • Hi ha circuits per a totes les edats.
  • Verd (circuit infantil) per als més petits.
  • Els circuits Blaus per a tota la família.
  • Els circuits Vermells per als més intrèpids.
  • Els circuits Negres per als més atrevits.

També organitzen un munt d’activitats per gaudir de l’entorn en família. Trobareu més informació al seu web:

http://www.pedraforcaparcaventura.com/

 

Sense comentaris

Deixa un comentari