Peix i cuscús

Peix i cuscús

Aprèn a cuinar un plat deliciós a base de cuscús, peix i verdures. Una manera diferent i original de preparar un àpat complet i nutritiu.

Per a 4 persones.

Ingredients

  • 1 culleradeta de comí mòlt
  • 1/8 culleradeta de canyella mòlta
  • 1/8 culleradeta de pebre de caiena
  • sal
  • 2 culleradetes de ratlladura de taronja
  • 60 ml de iogurt natural
  • 4 filets de peix blanc sense pell
  • 1 cullerada d’oli d’oliva
  • 1 ceba picada
  • 2 grans d’all, picats
  • 250 g de mongetes verdes tallades
  • 500 ml de llet
  • 250 g de cuscús de blat integral

Preparació

Preescalfar el forn a 220 º C. Forrem la safata per al forn amb paper d’alumini.

En un bol petit, combinem el comí, la canyella, la caiena, ¼ culleradeta de sal i la ratlladura de taronja. Transferim la meitat de la mescla a un altre bol i hi afegim el iogurt.

Assequem els filets de peix: els tallem en 4 porcions iguals, si cal. Els posem a la safata preparada. Estenem uniformement la barreja de iogurt per sobre dels filets de peix. Ho posem al forn durant uns 10 minuts o fins que el peix es desfaci fàcilment amb una forquilla.

Mentrestant, en una paella mitjana, escalfem l’oli d’oliva a foc mitjà. Saltegem la ceba durant 3 minuts o fins que es comenci a estovar. Hi afegim l’all, la barreja d’espècies restant i ¼ culleradeta de sal, ho saltegem durant 2 minuts o fins que la ceba s’estovi. Hi afegim les mongetes tendres. Hi afegim la llet i ho anem barrejant a foc lent. Hi afegim el cuscús. Ho retirem del foc, ho cobrim i ho deixem reposar de 5 a 10 minuts o fins que absorbeixi el líquid.

Remenem el cuscús amb una forquilla. Servim el cuscús en plats i el cobrim amb el peix.

Dieta Mediterrània