Peix a la papillota

Peix a la papillota amb salsa de xampinyons

Per a 4 persones
Preparació: 15 min
Cocció: 20-25 min

Ingredients

  • 45 ml d’oli d’oliva
  • 250 g xampinyons en rodanxes fines
  • 2 cebes verdes finament picades
  • ¼ culleradeta de farigola seca
  • 30 ml de suc de llimona
  • 30 ml de xerès sec
  • 3 cullerades de farina
  • 375 ml de llet
  • 1 cullerada de julivert fresc picat
  • Sal i pebre
  • 675 g de filets de peix blanc

Preparació

Preescalfem el forn a 230ºC.

Escalfem l’oli d’oliva en una cassola petita; hi afegim els xampinyons, les cebes verdes, la farigola, el suc de llimona i el xerès. Ho coem foc lent, cobert durant 5 minuts i després traiem la tapa; ho deixem una mica més perquè el líquid es redueixi.

Hi afegim la farina, ho deixem coure durant 2 minuts. Ho retirem del foc; hi afegim la llet. Ho tornem a escalfar i ho fem bullir, remenant constantment; ho deixem al foc fins que estigui molt espès. Hi afegim el julivert; salpebrem al gust.

Afegim un rajolí d’oli d’oliva a 6 peces de paper d’alumini. Col·loquem els filets de peix en el paper d’alumini, els assaonem amb una mica de sal i pebre i els cobrim amb la salsa. Emboliquem bé i posem al forn uns 10-15 minuts.

Es pot servir en les bosses individualment o es pot treure el peix dels paquets i col·locar-los en una font.

Dieta Mediterrània