Pèsol del Maresme

El pèsol del Maresme és una de les delícies de la nostra terra! També conegut com a Pèsol Garrofal o de Llavaneres, és una varietat autòctona que destaca per la seva extraordinària dolçor i tendresa. Les llavors utilitzades per al seu cultiu són produïdes pels mateixos pagesos de la vila des de temps immemorials. La sembra del pèsol té lloc cap a l’octubre, mentre que la collita s’inicia al voltant del mes de març i s’estén durant un o dos mesos.

Inicialment vinculat a Sant Andreu de Llavaneres, el pèsol s’ha convertit en un símbol d’identitat de tota la comarca del Maresme. La seva extraordinària qualitat l’ha dut a ser reconegut arreu, tant, que se’l coneix com “la perla verda del Maresme”.

Per tal que pugueu gaudir-lo amb tota la seva intensitat, us deixem dues receptes senzilles de fer.

Pèsols del Maresme amb pernil ibèric i menta:

Ingredients:

  • pèsols del Maresme
  • pernil ibèric tallat a daus petits
  • fulles de menta fresca
  • oli d’oliva, sal i pebre

Preparació:

En una paella, salteja els pèsols amb una mica d’oli d’oliva fins que estiguin tendres. Afegeix els daus de pernil ibèric i continua la cocció durant uns minuts més. Per acabar, incorpora les fulles de menta picades, salpebra al gust i serveix.

Crema de pèsols del Maresme amb menta i formatge fresc:

Ingredients:

  • pèsols del Maresme
  • ceba picada
  • caldo de verdura
  • fulles de menta fresca
  • formatge fresc (com el formatge feta)
  • oli d’oliva, sal i pebre

Preparació:

En una olla, sofregeix la ceba picada amb una mica d’oli fins que estigui translúcida. Afegeix els pèsols i el caldo de verdura, i deixa bullir fins que els pèsols estiguin tendres. Tritura la barreja fins a aconseguir una textura suau. Finalment, incorpora el formatge fresc i les fulles de menta picades. Salpebra al gust i serveix calenta.

Tasteu aquestes receptes i gaudiu-les que no hi ha res més bo que els productes de la nostra terra!