Visita a la granja

Els petits de casa estan molt emocionats perquè visiten una granja!

Descobreix què els hi aporta i per què els hi agrada tant

Ànecs, gallines, vaques, conills, ovelles, cavalls… no és molt difícil d’entendre la felicitat que produeix als més petits de casa la presència d’aquests animals. I és que des de que neixen els ensenyem dibuixos dels animals de granja, els sons que fan i on viuen. Són moltíssims els contes i dibuixos animats que reprodueixen la vida dels animals de granja i de sobte, un dia arriba el moment de visitar-los in situ. L’emoció dels més petits és inevitable!

A més a més, els petits tenen una relació gairebé màgica amb la natura. I és habitual que en la seva vida quotidiana no tinguin gaires oportunitats de gaudir-la. Així que una visita a una granja, bé sigui amb l’escola o amb la família, serà una experiència inoblidable per a ells.

Per què aprendre en una granja?

En primer lloc, tal com confirmen les més innovadores teories de l’aprenentatge, les emocions tenen un lloc destacat en el procés de l’aprenentatge. Així que res millor que l’emoció que els produeix l’aventura de trobar-se en un entorn nou i en plena natura per absorbir tot un món de coneixements que ens proposen les granges-escoles.

Les visites estan pensades perquè els petits coneguin com és el dia a dia a la granja: com viuen els animals, què mengen, etc. Es poden fer tot tipus d’aprenentatges depenent del lloc que escollim visitar. Fins i tot, algunes ofereixen guions específics com l’origen de la llet.

L’oferta és molt variada. Des de granges on es poden fer tallers fins a granges on es fa una visita lliure en la que es pot donar de menjar a alguns animals.

Entorn i habilitats

La visita a una granja és una oportunitat perquè els petits descobreixin l’entorn rural, un àmbit on desenvolupar les seves habilitats socials i participatives. L’aprenentatge fora de l’escola permet experimentar, fomentar l’autonomia dels petits, fer-los protagonistes del seu propi aprenentatge, relacionar-se amb la natura, despertar en ells la curiositat per ampliar els seus horitzons quotidians.

La relació directa amb la natura és una oportunitat d’or per posar-se en contacte amb conceptes tant bàsics i essencials com la paciència, el respecte per els animals i les plantes, el cicles de la natura i el de la vida.

Animeu-vos a visitar una granja amb els vostres fills! Ben segur, gaudireu de l’experiència!