Pets de monja

Pets de monja

L’origen dels anomenats pets de monja es remunta a Barcelona al segle XIX, on un pastisser italià va crear unes delicioses galetes que va anomenar “petto di monaca” i que vol dir “pit de monja”.

No obstant això, el nom d’aquestes galetes petites típiques de la pastisseria catalana va experimentar un canvi a causa de la pronunciació dels catalans, ja que en comptes de dir “petto” deien “pets”.

Comensals: 4
Preparació: 30 min
Cocció: 15 min
Temps total: 45 min

Ingredients

  • 3 ous
  • 150 g de sucre
  • 250 g de farina
  • Ratlladura d’1 llimona

Preparació

Per començar, preescalfem el forn a 180ºC.

Batem els ous en un bol i afegim el sucre i la ratlladura de llimona.

De mica en mica afegim la farina mentre ho barregem tot. És important tenir en compte que la quantitat de farina necessària dependrà de la mida dels ous o del tipus de farina. La barreja ens ha de quedar esponjosa i espessa ja que haurem d’introduir-la a la màniga pastissera i fer-la passar per un filtre petit i llis.

Posem paper de forn a una safata i amb la màniga pastissera fem els pets de monja d’una mida aproximada a una moneda de 5 cèntims d’euro. Introduïm la safata al forn i deixem que es coguin fins que s’assequin i es daurin.

Dieta Mediterrània