Propostes d’esmorzars saludables
Proposta 1
Taronja a rodanxes amb canyella: agafar una taronja i pelar-la. Un cop pelada, tallar-la a rodanxes i posar-les en un plat. Posar una mica de canyella per damunt.
Torrades de pa integral sucades amb tomàquet i formatge fresc: agafar dues llesques de pa integral i torrar-les. Sucar-les amb tomàquet i afegir-li oli d’oliva verge. Agafar una unitat de formatge fresc (65 g) i tallar-lo a llesques. Posar-ho damunt de les torrades.
Proposta 2
Cafè amb llet: posar llet en una tassa, preferiblement semidescremada o descremada. Es pot escalfar o no, a criteri personal. Afegir una cullerada de cafè soluble o una tassa petita de cafè.
Entrepà de pit de gall d’indi: 40-50 g de pa de baguette. Sucar-les amb tomàquet i/o oli d’oliva verge. Afegir-hi dos talls de pit de gall d’indi.
Poma a daus: agafar una poma, preferiblement que sigui de proximitat, com per exemple la Golden. Rentar-la, tallar-la a daus i servir-la en un bol.
Proposta 3
Iogurt amb musli i raïm: Posem un iogurt semidescremat o descremat en un bol. Hi afegim 40g de musli integral. Agafem 12 grans de raïm, els rentem i els partim per la meitat. Els afegim al bol juntament amb el iogurt i el musli i ho barregem tot.
Un got de llet: posem la llet en un tassa, preferiblement semidescremada o descremada. Es pot escalfar o no, a criteri personal.
Torrada amb plàtan i canyella: agafar una llesca de pa, preferiblement integral i torrar-lo. Pelar un plàtan, tallar-lo a rodanxes i xafar-lo amb una forquilla. Afegir una cullerada de canyella i barrejar-ho. Posar la barreja damunt de la torrada. Decorar-ho amb unes rodanxes de plàtan.
Proposta 4
Pera: agafar una pera , preferiblement que sigui de proximitat, com per exemple la Conference. Rentar-la, tallar-la a daus i servir-la en un vol.
Torrades amb tomàquet, formatge mozzarella i alfàbrega: agafar una llesca de pa, preferiblement integral i torrar-lo. Rentar un tomàquet, tallar-lo a daus, posar-lo damunt de la torrada i amanir-lo amb oli d’oliva verge. Afegir-hi la mozzarella i unes fulles d’alfàbrega per decorar-ho.
Proposta 5
Un got de llet: posar la llet en un tassa, preferiblement semidescremada o descremada. Es pot escalfar o no, a criteri personal.
Torrada amb compota de poma: agafar una llesca de pa, preferiblement integral i torrar-lo. Untar la llesca de pa amb formatge per untar. Per a fer la compota de poma, posem la poma al forn durant 10 minuts a 180º. Un cop cuita, la retirem, li traiem la pell i la xafem amb una forquilla. La posem a damunt de la torrada.
Proposta 6
Porridge de civada amb gerds, nabius i nous: per fer el porridge es necessiten ¾ got de flocs de civada, ¼ got de segó de civada i 2 gots de la teva beguda vegetal, llet o aigua. Posem la beguda vegetal o l’aigua en una cassola amb el foc fort. Quan estigui calent, baixem la intensitat del foc i hi afegim els flocs de civada i el segó de civada. Ho anem removent sense parar en sentit a les agulles del rellotge, fins que quedi una pasta homogènia, tipus farinetes. Amb aquesta recepta, en surten dues racions. Posem la meitat de la barreja en cada bol i la deixem refredar. La decorem amb nabius, gerds i nous.
Proposta 7
Un cafè amb llet: posem la llet en un tassa, preferiblement semidescremada o descremada. Es pot escalfar o no, a criteri personal. Hi afegim una cullerada de cafè soluble o una tassa petita de cafè.
Torrada d’escalivada: agafem una llesca de pa, preferiblement integral i torrar-lo. Per a escalivar l’albergínia i el pebrot, els rentem i els posem al microones 10 minuts a 800W. Agafem la ració que necessitem i la resta la guardem a la nevera. Hi afegim ½ llauna petita de tonyina en oli d’oliva verge.
Proposta 8
Figues: rentar 6 figues mitjanes, trossejar-les i posar-les en un bol.
Crep de pernil dolç i formatge: per fer la massa de les creps es necessita 1 ou, 75g de farina, 125ml de llet i una cullerada d’oli d’oliva. Barrejar tots els ingredients en un bol fins aconseguir una massa homogènia. Posar una paella al foc amb una mica d’oli d’oliva verge perquè la massa no s’enganxi. Quan l’oli estigui calent, afegir la meitat de la massa. Donar-li la volta i deixar que es cogui per l’altre costat. Un cop cuita, retirar la massa de la paella i posar-la en un plat. Afegir-hi un tall de formatge edam i un tall de pernil dolç.
Proposta 9
Iogurt amb kiwi: posar un iogurt semidescremat o descremat i en un bol. Pelar un kiwi, tallar-lo a trossets i barrejar-lo amb el iogurt.
Entrepà de llom curat: 40-50g de pa de baguette. Sucar-hi tomàquet i/o oli d’oliva verge. Afegir 4 talls de llom curat.
Proposta 10
Sandvitx d’espinacs i formatge Feta: agafar dues llesques de pa de motlle i torra-les. Afegir-hi espinacs frescos, formatge feta, alfàbrega, pinyons i oli d’oliva verge.
Fruita de temporada
Proposta 11
Xocolata a la tassa: escalfar 250ml de llet en un caçó, preferiblement semidescremada o descremada, sense que arribi a bullir. Afegir 5 cullerades (25g) de cacau en pols. No deixar de remenar fins que bulli i deixar coure 2 minuts més.
Xurros de pobre: torrar una llesca de pa, preferiblement integral. Un cop torrada, afegir-hi oli d’oliva verge i un polsim de sucre. Tallar la llesca de pa en tires.
Fruita de temporada.
Molt interesant