Púding de Xocolata

La combinació irresistible de la xocolata amb una textura suau i cremosa converteix el púding de xocolata en un postre clàssic que mai decep. Avui, us presentem una recepta senzilla i exquisida que satisfarà els paladars més exigents. El secret per aconseguir un púding de xocolata perfecte resideix en la qualitat dels ingredients que utilitzeu. I es fa així:

  • Temps de preparació: 2h 10m
  • Temps de cocció: 5 minuts
  • Temps de repòs: 2 hores
  • Categoria: postres
  • Comensals/Porcions: 6

Ingredients:

  • 1 L de llet
  • 1/2 tassa de sucre
  • 1/4 tassa de cacau en pols sense sucre
  • 1/4 tassa de maicena
  • 1/4 cullera petita de sal
  • 1 cullera petita d ‘extracte de vainilla
  • 200 grams de xocolata negra, picat en trossos petits
  • Virutes de xocolata per a decorar

Preparació

En un cassó barreja el sucre, el cacau en pols, la maicena i la sal. Mescla bé els ingredients fins que quedin completament incorporats.

Afegeix la llet gradualment, remenant de forma continuada per a evitar que es formin grumolls.

Posa el cassó al foc, a nivell mitjà, sense deixar de remenar, fins que comenci a bullir. Abaixa el foc i deixa-ho uns 2 minuts més, fins que la mescla espesseixi.

Retira el cassó del foc i afegeix la xocolata picada i l’extracte de vainilla. Remou vigorosament fins que la xocolata s’hagi fos per complet i la mescla quedi suau i homogènia.

Aboca el púding en motlles individuals. Cobreix la superfície amb paper film per a evitar que es formi una crosta mentre es refreda. Refrigera durant almenys 2 hores, o fins que estigui ferma i ben freda.
Si ho desitges, pots decorar el púding amb virutes de xocolata just abans de servir.

I això és tot! Gaudeix d’aquest deliciós púding de xocolata fet a casa. I si vols altres receptes de Puding en tenim més: Púding de taronja i arròs. Bon profit!