Recepta Tulipes

Recepta Tulipes

0 652
Recepta tulipes

Les tulipes són una divertida alternativa a un dels tres o quatre plats de peix recomanats durant la setmana. Juntament amb un primer plat a base de pasta o arròs, i una fruita de postres, constitueix una opció de menú molt equilibrada.

(Per a 2 persones)

Ingredients

  • 1 llauna de pebrots del piquillo
  • 200 g bacallà salat
  • 100 g gules
  • 400 g patates
  • 2 dents d’all
  • ¼ L llet de Llet Nostra
  • ½ tbsp oli d’oliva (per ofegar el bacallà i daurar els alls)
  • ½ pastanaga
  • Sal
  • Tiges de cebollí per decorar

Per a la salsa

  • ½ porro
  • ½ ceba
  • ½ pastanaga
  • 1 o 2 pebrots vermells del piquillo
  • 3 o 4 branques de cebollí
  • 1 dl aigua (per cobrir les verdures)
  • Sal

Instruccions

El dia abans: Dessalar el bacallà en aigua freda dins de la nevera 24 hores canviant l’aigua cada 8 hores.

El mateix dia: Pelar, rentar i trossejar les patates. Pelar, rentar i trossejar la ceba, la pastanaga, el porro i els alls. Escórrer els pebrots del seu suc. Rentar el cebollí.

Elaboració

Posar el bacallà escorregut en una cassola i cobrir-lo d’aigua freda. Portar a ebullició i retirar del foc. Deixar refredar.

Mentre es refreda el bacallà, coure les patates en aigua amb sal durant 20 minuts, escórrer i passar pel passapuré.

Escórrer el bacallà, treure pell i espines. Esmicolar.

Escalfar oli en una paella i fregir els alls fins que comencin a daurar-se, afegir el bacallà esqueixat i ofegar una mica. Retirar i passar a un recipient fons. Incorporar la patata triturada, la llet temperada i l’oli, a poc a poc, remenant enèrgicament fins a obtenir una crema no massa espessa.

Encara en calent, incorporar les gules reservant-ne algunes per decorar.

Omplir els pebrots amb la barreja deixant una mica per a la decoració. Distribuir-los al plat com si fossin tulipes.

Coure les verdures trossejades cobertes en aigua amb sal durant 15 minuts. Reservar uns trossets de pastanaga per a la decoració. Incorporar els pebrots del piquillo restants, triturar i passar per un colador.

Unir les tulipes a la base amb branques de cebollí. Formar fulles amb els trossos de pastanaga reservats i unir-los a les tiges.

 

Dieta Mediterrània

Articles similars

Pa ràpid

0 13
Brou de peix amb llet

0 79
Recepta crema de bolets

0 303
Recepta mussaka

0 336
Croquetes de bacallà

0 483

Sense comentaris

Deixa un comentari