Recuit fàcil

El recuit és una recepta típica de l’Empordà. Tradicionalment, es feia amb llet d’ovella o cabra i es quallava amb herbacol. Així ho explicava Josep Pla en els seus escrits. La versió típica que explicava l’escriptor empordanès és el recuit de drap. Que es qualla amb herbacol (flor de carxofera borda) i es deixa quallar dins d’un drap de fil.

Si bé el procés d’elaboració és ben senzill, el fet de tenir llet de cabra o d’ovella fresca a casa i trobar l’element que la faci quallar és més complicat. Per aquest motiu, hem decidit explicar-vos una variant que farà més fàcil que el pugueu fer vosaltres mateixos.

Més que una recepta el recuit és una elaboració, perquè és, ni més ni menys, que llet quallada.

Ingredients

  • ½ L llet d’ovella, de cabra o de vaca
  • 12 gotes de quall vegetal líquid* o suc de mitja llimona

*el quall el podeu trobar a herboristeries i farmàcies

Preparació

Pas a pas.

Portem la llet a ebullició en un cassó. La deixem refredar fins que arribi al voltant dels 40ºC. Hi afegim el quall (o bé les 12 gotes de quall líquid o bé el suc de mitja llimona). Posem la barreja en 3 recipients individuals.

El deixem reposar durant una hora, a temperatura ambient. Anirà quallant. Durant aquest temps no s’han de moure els recipients, ni remenar.
Deixem els recuits a la nevera fins al moment de menjar.

Temps de preparació: 1 hora
Temps de cocció: 4-5 min
Categoria: Postres, berenar
Regió de cuina: Empordà
Comensals/porcions: Per a 3 persones