Risotto de ceps

Risotto de ceps

El risotto és una de les receptes de la cuina italiana més conegudes internacionalment. A més, moltes vegades se serveix com a primer plat, com a alternativa a la pasta o als plats de cullera, encara que no és estrany que se serveixi també com a plat únic.

Aquest plat, fruit d’una llarga història, és senzill només en aparença: la seva elaboració requereix una matèria primera de gran qualitat i un procediment molt precís. El motiu principal de l’èxit d’aquest plat rau en l’absorció gradual del brou que aromatitzarà l’arròs i li donarà encara més textura. A banda d’això, és un plat versàtil que es pot combinar amb diferents ingredients com ara els ceps que ens aporten proteïnes vegetals d’alta qualitat i fibra, així com vitamines com la C i diverses del grup B, i també minerals com potassi i fòsfor.

Comensals: 4
Preparació: 5 min
Cocció: 30 min
Temps total: 35 min

Ingredients

  • 300 g d’arròs tipus carnaroli o arborio
  • 300 g de ceps
  • 1,5 l de brou de verdures
  • 2 cebes petites
  • 70 g de parmesà ratllat
  • 150 ml de vi blanc
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal, pebre

Preparació

Comencem pelant i picant l’all. Tirem oli d’oliva en una paella i el daurem durant 2 minuts. Mentrestant rentem els ceps i els tallem en trossos grans. A continuació, afegim els ceps i els deixem coure aproximadament 5 minuts a foc suau. Reservem.

En una cassola gran, posem a bullir el brou. Pelem i piquem les cebes i les daurem a la paella durant uns minuts. Afegim l’arròs i el cuinem a foc lent remenant durant 2 minuts fins que quedi una mica translúcid. Després, incorporem 100 de vi blanc. Un cop s’hagi absorbit, anem afegint brou de verdures fins a cobrir. Anem repetint el procés fins que s’acabi el brou.

Quan l’arròs estigui cuit, afegim el parmesà i els ceps, i ho barregem tot bé.

Dieta Mediterrània