Rutines de descans per tornar a l’escola

Rutines de descans per tornar a l’escola

1 1492

Consells per anar a dormir d’hora i descansar bé

Descansar bé és, com sabeu, un dels factors clau per a tenir una bona salut mental i física. Ara que ens trobem en el moment de tornada a l’escola i de recuperar les rutines del curs escolar, es converteix en un factor clau per afrontar el canvi amb èxit. Us proposem una sèrie consells i tècniques de relaxació que ajudaran els vostres fills a descansar bé.

Recuperar horaris

De ben segur que aquest llarg estiu els petits han anat a dormir més tard. Ara és hora de recuperar els horaris per tal que descansin totes les hores que necessiten. Els que comencen P3 han de dormir 12 hores al dia i els de 14 anys n’han de dormir 9. Calculeu a quina hora han d’anar a dormir. El procés de descans ha de començar unes dues hores abans.

El sopar

Per descansar bé s’aconsella fer un sopar lleuger. Ha de tenir els nutrients necessaris i alhora ha de ser fàcil de digerir. Essencialment ha de ser un sopar a base de verdura i fruita. Cal evitar fregits i sucres i aliments molt energètics com els fruits secs que no contribueixen al descans. Sopar en família i sense televisió també ajuda a baixar els bioritmes.

L’ambient

L’ambient després de sopar ha de ser tranquil i poc sorollós. Llum tènue i res de pantalles: ni ordinador, ni tele, ni tablet ni mòbil.

Un pla perfecte

El primer que hem de fer per tal que els petits es relaxin és estar relaxats nosaltres. Compartir amb ells aquesta estona, en exclusivitat abans d’anar a dormir, és una bona idea. Podem aprofitar per fer una sèrie d’activitats que ens ajudin a relaxar-nos i anar a dormir de bon humor, com per exemple pintar mandales, explicar un conte, escoltar música tranquil·la o senzillament recordar algunes vivències feliçes que hem compartit o els millors moments del dia.

Si així i tot els costa adormir-se, podem recórrer a una de les infal·libles receptes de l’àvia: prendre un got de llet tèbia i cap al llit!

1 comentari

  1. Hola y gracias por atenderme, me encantaría que sus embalajes de leche la cual e dejado de comprar. Por el siguiente motivo, no pone que es sin gluten, y el tema de la lactosa, ya que mi hija y mujer tienen problemas de ellos, y para mi es la mejor leche catalana.

Deixa un comentari