Salsa bolonyesa
Saps com preparar la clàssica salsa bolonyesa? T’expliquem com fer una salsa casolana fàcil que podràs servir amb pasta, lasanya, canelons…
Ingredients
- 30 ml oli d’oliva
- 2 tiges d’api tallat a daus
- 2 pastanagues, tallades a daus
- 1 ceba, tallada a daus
- 3 dents d’all, picats
- ½ culleradeta de sal
- 500g de botifarres
- 500 g de carn magra, picada
- 250 ml de llet
- 1 kg de tomàquets triturats
- 60 ml de julivert fresc picat
Preparació
Escalfem l’oli d’oliva en una paella gran a foc mitjà. Hi afegim l’api, les pastanagues, la ceba, l’all i la sal; ho cuinem remenant ocasionalment fins que tot estigui tendre, aproximadament 5 minuts.
Esmicolem les botifarres i les afegim a la paella juntament amb la carn picada. Fem servir una forquilla per trencar la carn; ho remenem contínuament a foc mitjà fins que deixi de tenir un color rosat, aproximadament 5 minuts. Hi afegim la llet. Ho fem bullir suaument, sense tapar i remenant ocasionalment, durant 5 minuts.
Hi afegim els tomàquets triturats i el julivert. Ho cuinem a foc lent, sense tapar, remenant ocasionalment durant mitja hora o fins que obtinguem l’espessor desitjada.