Salsa bolonyesa

Salsa bolonyesa

Saps com preparar la clàssica salsa bolonyesa? T’expliquem com fer una salsa casolana fàcil que podràs servir amb pasta, lasanya, canelons…

Ingredients

  • 30 ml oli d’oliva
  • 2 tiges d’api tallat a daus
  • 2 pastanagues, tallades a daus
  • 1 ceba, tallada a daus
  • 3 dents d’all, picats
  • ½ culleradeta de sal
  • 500g de botifarres
  • 500 g de carn magra, picada
  • 250 ml de llet
  • 1 kg de tomàquets triturats
  • 60 ml de julivert fresc picat

Preparació

Escalfem l’oli d’oliva en una paella gran a foc mitjà. Hi afegim l’api, les pastanagues, la ceba, l’all i la sal; ho cuinem remenant ocasionalment fins que tot estigui tendre, aproximadament 5 minuts.

Esmicolem les botifarres i les afegim a la paella juntament amb la carn picada. Fem servir una forquilla per trencar la carn; ho remenem contínuament a foc mitjà fins que deixi de tenir un color rosat, aproximadament 5 minuts. Hi afegim la llet. Ho fem bullir suaument, sense tapar i remenant ocasionalment, durant 5 minuts.

Hi afegim els tomàquets triturats i el julivert. Ho cuinem a foc lent, sense tapar, remenant ocasionalment durant mitja hora o fins que obtinguem l’espessor desitjada.

Dieta Mediterrània