Secret ibèric amb salsa de iogurt

No et perdis la receptassa amb un toc exòtic que ens porta avui la cuinera @gessamicarames: secret ibèric marinat amb salsa de iogurt. El Secret Ibèric amb Salsa de Iogurt és una exquisidesa de la cuina mediterrània que combina la riquesa de la carn de porc Ibèric amb la frescor i el toc refrescant d’una salsa de iogurt plena d’aromes. Aquest plat destaca per la seva simplicitat en la preparació i la seva explosió de sabors. 😋

Pren nota, segur que t’encantarà!

Ingredients 👇

  • Gingebre fresc
  • Secret ibèric
  • Cogombre
  • Sal

Per la salsa:

  • 2 iogurts naturals
  • 3 grans d’all picats
  • 2 cs de vinagre de xerès
  • Julivert fresc picat
  • Coriandre fresc picat
  • Alfàbrega fresca picada
  • Pebre blanc
  • Comí mòlt

Per la lactonesa:

  • 20 ml de llet
  • Oli de girasol
  • Sal

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Llet Nostra (@lletnostra)

Preparació

En primer lloc, farem la lactonesa, posant la llet amb un pessic de sal en un recipient per a batre, hi afegim una mica d’oli de girasol i batem. La lactonesa és una maionesa en la qual substituïm l’ou per llet.

En segon lloc, prepararem la marinada. Comencem per picar les herbes: coriandre, julivert i alfàbrega. Les posarem en un bol, hi afegim els 3 grans d’all tallats a daus ben petits, i una culleradeta de comí mòlt, pebre blanc, i ratllem una mica de gingebre fresc, que també li afegirem. Un cop tenim totes les herbetes i les espècies, hi afegim la lactonesa i dos iogurts naturals llet nostra. Ho barregem ben bé fins que ens quedi una salsa integrada.

Posem el secret ibèric en un recipient de vidre i el cobrim amb la salsa. Deixem marinar durant 12 hores. Retirem l’excés de marinada amb un paper de cuina. Posem oli a la planxa i quan estigui ben calent, hi posem el secret que quedi dauradet per les dues bandes i cuit per dins. Entre 3 i 5 minuts per banda, depenent del gruix de la carn.

L’acompanyarem amb un cogombre tallat a tires. El servirem en un bol i posarem la resta de la marinada en un altre bol. Sembla deliciós, oi? Ho és. No dubteu a preparar aquesta recepta tan fàcil i saborosa.

El secret d’aquesta recepta és a la salsa de iogurt, li dona una tendresa a la carn, espectacular!