Sípia amb mandonguilles i pèsols
La sípia amb mandonguilles i pèsols és una recepta que probablement us porti rècords de la infància, ja que és un plat típic de les àvies. És una recepta fàcil, de mar i muntanya, que tots hem tastat alguna vegada. Així que si no teniu a mà la recepta familiar, aquella que va passant de generació en generació, ara mateix us expliquem com fer-la. Preneu nota!
Ingredients
- 250 g de carn de porc picada
- 250 g de carn de vedella picada
- 500 g de sípia tallada a daus
- 200 g de pèsols bullits
- 2 cebes trinxades
- 4 tomàquets ratllats
- 1 ou
- all
- julivert
- molla de pa remullada
- farina
- oli d’oliva verge extra
- sal
- pebre negre
- aigua
Per a la picada:
- un grapat d’ametlles torrades
- julivert
- uns brins de safrà
Preparació
Feu les mandonguilles amb la carn, la molla de pa (prèviament remullada amb una mica de llet), l’ou, l’all, el julivert, la sal i el pebre.
Enfarineu-les i fregiu-les. I reserveu-les.
En el mateix oli, colat, hi farem el sofregit, amb la ceba i els tomàquets, afegiu-hi la sípia, doneu-hi unes voltes, hi afegim una amb aigua si cal, i deixeu-ho coure fins que la sípia comenci a estar tendra.
Afegiu-hi les mandonguilles, la picada i els pèsols. Deixem que es cogui tot junt uns 10 minuts.
Tasteu-ho, afegiu una mica de sal si cal. I ja ho tindríem.
Només cal portar-ho a taula i gaudir de nou d’aquest plat tradicional de la cuina catalana. Bon profit!
Comensals: 4
Preparació: 15 min
Cocció: 20-25 minuts
Temps total: 40 min