Sopa de coliflor
Aprèn a preparar la recepta de sopa de coliflor; lleugera, senzilla i perfecta per al temps de més fred. Una opció saludable i amb productes de temporada.
Ingredients
- 1 coliflor mitjana
- 1 pastanaga, picada gruixuda
- 1 cullerada d’oli d’oliva
- 1 ceba picada
- 2 dents d’all, picats
- 1 culleradeta de farigola
- 1 fulla de llorer
- 1 l de brou de pollastre o verdures
- 1 cullerada de mostassa Dijon granulada
- 1 tassa de llet
- Pebre acabat de moldre
- ¼ tassa d’anet fresc picat en trossos grans
- Una mica de ratlladura de llimona
Preparació
Preescalfem el forn a 220ºC.
Trenquem la coliflor a trossos mitjans i els col·loquem en una safata per enfornar gran.
Afegim les pastanagues; ruixem amb oli d’oliva sobre les verdures i barregem perquè es cobreixin bé. Rostim de 20 a 30 minuts, girant als 10-15 minuts, fins que les verdures estiguin tendres.
Retirem aproximadament ½ tassa de coliflor. Tallem en trossos més petits per adornar la sopa. Mentrestant, posem la ceba, l’all, la farigola i la fulla de llorer en una cassola gran. Cobrim amb aproximadament 1 tassa de brou.
Cuinem a foc lent durant 5 minuts fins que la ceba estigui tendra. Afegim la coliflor rostida, la pastanaga, el brou restat i la mostassa.
Cuinem a foc lent durant 7 a 10 minuts fins que les verdures estiguin molt tendres. Afegim la llet. Traiem i descartem la fulla de llorer.
Refredem la sopa lleugerament. Ho fem puré en tandes fins que quedi suau. El tornem a posar a la cassola. Assaonem amb pebre i sal si cal. Decorem amb petites flors de coliflor, anet i ratlladura de llimona.