Sopa de coliflor

Sopa de coliflor

Aprèn a preparar la recepta de sopa de coliflor; lleugera, senzilla i perfecta per al temps de més fred. Una opció saludable i amb productes de temporada.

Ingredients

  • 1 coliflor mitjana
  • 1 pastanaga, picada gruixuda
  • 1 cullerada d’oli d’oliva
  • 1 ceba picada
  • 2 dents d’all, picats
  • 1 culleradeta de farigola
  • 1 fulla de llorer
  • 1 l de brou de pollastre o verdures
  • 1 cullerada de mostassa Dijon granulada
  • 1 tassa de llet
  • Pebre acabat de moldre
  • ¼ tassa d’anet fresc picat en trossos grans
  • Una mica de ratlladura de llimona

Preparació

Preescalfem el forn a 220ºC.

Trenquem la coliflor a trossos mitjans i els col·loquem en una safata per enfornar gran.

Afegim les pastanagues; ruixem amb oli d’oliva sobre les verdures i barregem perquè es cobreixin bé. Rostim de 20 a 30 minuts, girant als 10-15 minuts, fins que les verdures estiguin tendres.

Retirem aproximadament ½ tassa de coliflor. Tallem en trossos més petits per adornar la sopa. Mentrestant, posem la ceba, l’all, la farigola i la fulla de llorer en una cassola gran. Cobrim amb aproximadament 1 tassa de brou.

Cuinem a foc lent durant 5 minuts fins que la ceba estigui tendra. Afegim la coliflor rostida, la pastanaga, el brou restat i la mostassa.

Cuinem a foc lent durant 7 a 10 minuts fins que les verdures estiguin molt tendres. Afegim la llet. Traiem i descartem la fulla de llorer.

Refredem la sopa lleugerament. Ho fem puré en tandes fins que quedi suau. El tornem a posar a la cassola. Assaonem amb pebre i sal si cal. Decorem amb petites flors de coliflor, anet i ratlladura de llimona.

Dieta Mediterrània