Recepta de sopa d’espinacs i pèsols verds

Sopa d’espinacs i pèsols verds

Si t’agraden els espinacs i els pèsols no pots deixar de provar aquesta deliciosa recepta de sopa verda. A més a més, la complementem amb una salsa de iogurt per afegir-hi un toc refrescant que et sorpendrà. Te l’expliquem pas a pas.

Per a 4 persones.

Ingredients

  • 4 cebes verdes picades
  • 2 dents d’all picats
  • 1 patata gran, pelada i tallada a daus
  • ¼ culleradeta de sal
  • 1/8 culleradeta de nou moscada mòlta
  • 375 ml de brou de verdures o de pollastre
  • 230 g d’espinacs
  • 250 g de pèsols verds
  • 500 ml de llet
  • 2 cullerades de suc de llimona acabat d’esprémer
  • Pebre
  • 50 ml de iogurt natural
  • 3 cullerades d’alfàbrega fresca picada, menta o cebollí

Preparació

En una olla, combinem la ceba, l’all, la patata, la sal, la nou moscada i el brou; ho bullim a foc alt. Ho cobrim, baixem el foc i ho fem bullir de 5 a 10 minuts o fins que les patates estiguin gairebé tendres.

Mentrestant, tallem les tiges gruixudes dels espinacs. Afegim els espinacs i els pèsols a la sopa; la tapem i la deixem bullir uns 5 minuts o fins que els espinacs estiguin tendres.

Amb una batedora de mà fem puré fins que quedi suau. Hi afegim la llet i ho escalfem a foc lent, remenant, de 2 a 3 minuts fins que comenci a bullir (no deixem que bulli). Ruixem amb el suc de llimona, remenant constantment; assaonem al gust amb pebre.

En un bol petit, barregem el iogurt i l’alfàbrega, la menta o el cebollí. Servim la sopa en bols calents i hi afegim una cullerada de iogurt amb herbes.

Dieta Mediterrània