Sopa Maria

Sopa Maria

A gairebé totes les llars mediterrànies una sopa casolana o un estofat se serveix com a mínim diverses vegades a la setmana com a part important dels àpats o fins i tot com a plat principal. A part del brou o estofat bàsic, els ingredients es compren especialment per a la sopa, però es dóna preferència a les verdures de l’hort casolà o s’agafen del rebost i així s’improvisa la recepta.

Antigament, a totes les cuines hi havia el costum de cuinar brous de carn, pollastre i peix; pel que els ossos, els caps, els colls, les potes i gairebé tot el què era comestible es guardava per fer sopa. Tots aquests productes eren tota o gairebé tota la base líquida de les sopes mediterrànies. Ara, es confia cada vegada més en els concentrats deshidratats que es venen en forma de pastilles o pols.

Per a 4 persones.

Ingredients

  • ½ tassa de pèsols
  • 2 pastanagues (100 g), tallades a daus
  • 2 tasses de mongetes blanques, escorregudes
  • ½ tassa de mongetes tendres partides en trossos grans
  • ½ tassa ceba tallada fina
  • 2 cullerades soperes de farina
  • 2 cullerades soperes d’oli d’oliva
  • 1 l de llet semidesnatada Llet Nostra
  • Sal
  • Pebre vermell
  • Julivert tallat fi

Preparació

En una quantitat mínima d’aigua coure els pèsols fins que estiguin mig fets (entre 10 i 20 minuts depenent del madurs que estiguin).

Afegir les pastanagues i els dos tipus de mongetes i continuar la cocció fins que les pastanagues estiguin molt tendres (uns altres 15 a 20 minuts, afegint només l’aigua que necessiti).

Escórrer, guardant el brou, i passar les verdures per un colador fi, un molinet o barrejar en una batedora.

Barrejar la farina amb una mica d’aigua freda, llavors barrejar l’oli i afegir el roux i el brou de les verdures a la llet.

Escalfar, afegir el puré de verdures, salar al gust i bullir a foc lent durant diversos minuts abans de servir.

Si es desitja, afegir una mica de pebre vermell o julivert a cada plat al moment de servir.

Dieta Mediterrània