Souflé de xocolata
Ingredients
- 1 tassa de llet semidesnatada
- 100 g de xocolata dolça
- 4 cullerades soperes de sucre
- 1 cullerada sopera de margarina
- 2 cullerades soperes de farina
- 3 ous, separats els rovells de les clares
- ½ culleradeta de vainilla
- 1 cullerada sopera de sucre glas (opcional)
Preparació
Pre-escalfar el forn a 175ºC. Untar amb margarina un plat de forn d’uns 20 centímetres i de costats rectes i escampar-hi una mica de sucre glacé.
En una cassola, s’escalfen conjuntament la llet, la xocolata i el sucre fins que es fongui la xocolata, però amb cura de que la barreja no bulli.
Es fon la margarina al bany maria, se li afegeix la farina i la barreja de llet i xocolata i es barregen bé.
Batre els rovells d’ou fins que adquireixin un color groguenc i barrejar-les amb una part de la barreja de llet.
A continuació s’afegeix aquesta barreja d’ou a la resta dels ingredients i s’escalfa al bany maria, remenant constantment, fins que la barreja espessa es torni uniforme. Retirar del foc i quan s’hagi refredat s’afegeix la vainilla.
Després, es baten les clares d’ou a punt de neu, s’afegeixen a la barreja de xocolata i s’aboca al plat de forn. Posar el plat de forn sobre un recipient amb aigua i coure durant 20 o 30 minuts fins que el soufflé està ben inflat.
Es serveix al moment i, si es desitja, es pot escampar-hi sucre glas.