Tardor en família al bosc i a la ciutat

Tardor en família al bosc i a la ciutat

Un munt d’activitats per gaudir abans de l’arribada del fred

Diuen els entesos que viure el present és un dels secrets de la felicitat. D’això ens saben molt els infants. Per aquest motiu gaudeixen intensament de tot el que succeeix al seu voltant i qualsevol novetat és una excusa perfecta per a celebrar-ho. L’arribada de la tardor és un esdeveniment que no hem de deixar passar de llarg. Tant en un entorn natural com a la ciutat, les activitats i visites que podem realitzar en família a la tardor són infinites. Així que us proposem viure el moment plenament i gaudir de la tardor.

Hem triat unes quantes activitats i visites que esperem siguin del vostre interès i ens agradarà que compartiu a les nostres xarxes les vostres propostes!

La tardor és una de les millors èpoques de l’any per passejar-se pels boscos del nostre país. Es produeix una transformació màgica en molts sentits. Els nostres boscos també fan olor de tardor, de bolets, de terra humida. Els boscos de casa nostra canvien de color i s’omplen de sons: els que fan les fulles quan cauen a terra i quan les trepitgem. En definitiva, un espectacle per als sentits que val la pena gaudir en família.

El massís del Montseny és una de les zones que per la seva varietat d’espècies ofereix un paisatge més espectacular a la tardor. A més, potser heu sentit a parlar de l’efecte sobre el benestar físic i mental dels banys de bosc, doncs el Montseny, a 60 kilòmetres de Barcelona, és un lloc ideal per provar-ho. Al web del Parc Natural del Montseny trobareu tots els itineraris i una gran oferta d’activitats.

No gaire més enllà, la volcànica Garrotxa és una de les zones més interessants per visitar a qualsevol època de l’any però especialment a la tardor. La fageda d’En Jordà, el parc de la Pedra Tosca, i els volcans, són les zones més conegudes i concorregudes però qualsevol paratge de la Garrotxa ofereix un paisatge fantàstic.

Les valls de l’Alt Pirineu també ens ofereixen a la tardor tot un espectacle de colors i de transformació de la flora i la fauna. Trobareu informació detallada a Colors de Tardor.

A l’altra punta del país tenim el Parc Natural dels Ports on trobem la fageda més meridional de casa nostra. La vall del Retaule, situada sota les impressionants parets calcàries de la Mola del Catinell, a la tardor es tenyeix de vermells, marrons, ataronjats i violetes. Tot un espectacle que val la pena experimentar.

Activitats a la ciutat

Les ciutats i pobles del nostre país ofereixen també un gran nombre d’activitats per realitzar en família. Us en presentem un tast relacionades també amb el descobriment de la natura per fugir de les activitats quotidianes.

Centre de recuperació d’animals marins de la Fundació Cram al Prat de Llobregat. Visita guiada on podreu veure l’exposició sobre la biodiversitat del mar, la problemàtica que afecta el medi marí i les espècies que hi habiten i també podreu visitar l’àrea clínica on coneixereu els pacients que s’estan recuperant abans de ser alliberats al seu medi natural. També podreu conèixer La Floreta una tortuga babaua que explica la seva història i la d’altres animals marins als nens de 3 a 5 anys a través d’un conte. Els més aventurers i curiosos podran participar en un simulacre de rescat d’un dofí, aquesta activitat es realitza en dates assenyalades, per a més informació consulteu el web del centre.

Parc Francesc Macià. Un parc amb objectes quotidians gegants a Malgrat de Mar. Més de 40.000. hectàrees per passar-ho bé amb divertits espais de joc i zones esportives: tirolines, gronxadors, skating, camp de futbol. Si hi voleu passar tot el dia no hi ha problema, el parc compta amb una zona habilitada per fer pícnic.

Jugatecambiental al Jardí Botànic de Barcelona els diumenges al matí. Un seguit d’activitats a l’aire lliure i per famílies: tallers i itineraris per descobrir l’hort de la masia i el món de les plantes a l’entorn privilegiat del Jardí Botànic.

Spinosaurus: el gegant perdut del Cretaci. Exposició al Museu Blau situat al Fòrum de Barcelona. La mostra, organitzada per la National Geographic Society amb la col·laboració de la Universitat de Chicago, s’ha complementat amb fòssils de les col·leccions del Museu, que inclouen restes d’aquest singular dinosaure de 15 metres de llargada i 6,8 tones de pes que és el primer dinosaure adaptat per nedar que es coneix i el més gran entre els dinosaures carnívors.