Història del Teatre de Bescanó

El Teatre de Bescanó

Història d’una gran transformació dels botons a l’escenari

La nau industrial que durant dècades va ser la seu de l’empresa Grober, una de les més importants de principis de segle XIX a Girona s’ha convertit amb el temps i una bona remodelació amb un dels teatres més importants de la demarcació.

A finals dels anys 70 l’Ajuntament va comprar l’edifici que durant molts anys va gestionar l’Associació Cultural Alba Bescanonina. Així l’edifici va passar de ser seu de la cultura tèxtil industrial a ser seu de la cultura teatral del poble. Fins que es va anar degradant i es va fer evident que necessitava una remodelació.

Es va dissenyar un teatre modern i polivalent que finalment es va inaugurar l’any 2010. El nou edifici del Teatre va catapultar la població gironina a primera línia de l’escena nacional i internacional. Bescanó és un poble amb poc més de 5.000 habitants, però el seu teatre acull una programació estable i amb projecció de primer nivell.

En un moment com l’actual que la cultura del país es troba tan afectada per la crisi, des de Llet Nostra, estem més que mai a prop de la nostra cultura. Per això, si voleu gaudir de descomptes en les entrades per els espectacles del Teatre de Bescanó només heu de fer-vos del Club Gent Propera de Llet Nostra. Podràs gaudir de descomptes en diverses activitats relacionades amb el territori i la filosofia de proximitat: oci, cultura, excursions i natura, mobilitat sostenible i molt més!