Tronc de Nadal

Que delicioses que són les receptes nadalenques de casa nostra! Avui us expliquem com fer el tronc de Nadal amb la recepta de la pastissera i presentadora Gessamí.

Unes postres ideals per a preparar quan tenim convidats a casa aquests dies de festa.

Porcions: 5
Tipus: postres
Cuina: tradicional
Preparació: 20 m

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Llet Nostra (@lletnostra)

Ingredients:

  • 4 ous
  • 125 g de farina
  • 125 g de sucre

Pel farcit:

  • 150 g de mascarpone
  • 150 ml de nata
  • 20 g de sucre
  • 2 cremes catalanes Llet Nostra

Per a la trufa:

  • 300 g de xocolata negra
  • 130 g de llet sencera

Preparació

Començarem muntant els 4 ous en un bol de vidre, quan els tinguem al punt, hi afegim el sucre i seguim barrejant amb la batedora uns 5 minuts. Quan agafa la textura óptima, amb l’ajuda d’un colador tamisem la farina sobre la barreja. No ho farem de cop, podem afegir la farina poc a poc mentres seguim barrejant perquè quedi ben integrada.

Aleshores ja podem posar la pasta a la safata per enfornar. Amb el forn prèviament escalfat, la deixem que es faci durant uns 7 minuts a 200º. Posem la pasta elaborada sobre un drap de cotó humit, tallem les vores de la coca i acabem de tapar-la amb un altre drap humit. Reservem.

Per a fer el farcit, posem el mascarpone, la nata i el sucre en un bol i ho batem fins que quedi ben muntat, és el moment d’afegir-hi les cremes catalanes Llet Nostra i seguim barrejant amb unes varetes manuals fins que quedi ben integrat.

Recuperem la pasta que hem elaborat abans, repartim de forma uniforme la crema al damunt, deixant lliure de crema la part de la punta per la qual començarem a cargolar donant-li la forma de tronc. Acabem cobrint tot el tronc amb la crema i ho deixem al congelador mentres fem la cobertura de xocolata.

En un cassó, portem a ebullició uns 130 ml de llet sencera, l’aboquem sobre la xocolata trossejada prèviament i ho batem fins que ens quedi una xocolata uniforme i ben desfeta. Cobrim el tronc amb la xocolata i amb un ganivet o qualsevol altra estri amb punta podem fer el dibuix del tronc sobre la xocolata. Espolsem una mica de sucre glacé per sobre.

Ja el tenim llest per a fer les delícies dels nostres convidats!