La Vaca Voltaire al Zoo

La Vaca Voltaire de Llet Nostra ha anat de colònies al Zoo!

La vaca voltaire de Llet Nostra ha anat de colònies al Zoo!

Al Zoo de Barcelona, a més de poder contemplar els 4.000 animals de més de 400 espècies diferents que en formen part –com els descendents de Floquet de Neu, dofins, mamífers i felins, aus tropicals, rèptils o animals de granja, entre altres–, també és possible realitzar un seguit d’activitats a l’estiu.

Una d’elles és “Mira i toca de granja”, on els infants poden entrar a la granja del zoo i tenir contacte amb tota mena d’animals com cabres, vaques, ponis, ovelles, porcs, cavalls, ases i fins i tot un ruc català –una espècie que estava en perill d’extinció– i d’altres de més petits, com conills i ratolins de camp; a més d’animals domèstics, com hàmsters, que poden mirar i tocar.

A hores determinades i amb la supervisió d’un treballador del zoo, els nens i les nenes poden entrar als estables de les cabres o de les ovelles més petites per acariciar-les i jugar-hi una estona, o bé, fer un tomb a dalt d’un poni. A més, un educador els mostra com agafar i acaronar correctament els diferents animals, i els explica la importància de la tinença responsable.

A la granja també hi ha un petit llac envoltat de canyís i altres vegetacions naturals on es reprodueixen les tres espècies d’amfibis més comunes que viuen al recinte zoològic: la granota verda, el tòtil i la reineta meridional.

A la Granja del Zoo de Barcelona es vol ensenyar la diferència existent entre animals salvatges i animals domèstics o de granja i l’aprofitament que en fa l’home, inculcant el respecte i el bon tracte cap a la natura i els animals.

Per això, en el seu dia, quan va néixer aquest projecte de la Granja dins del Zoo, Llet Nostra va voler apadrinar la vaca frisona, posan-li de nom Lluna, amb l’objectiu pedagògic d’ajudar a difondre entre els nens i nenes d’on surt la llet que diàriament consumeixen petits i grans.

Amb aquest objectiu, la nostra vaca Voltaire també fa visites al Zoo durant els casals d’estiu que s’organitzen cada any i a on els nens i nenes aprenen a munyir una vaca. Aquest any han pogut fer-ho del 22 de juliol fins al 5 d’agost. Si bé la vaca Voltaire de Llet Nostra no és de veritat sinó una reproducció d’una vaca frisona a tamany real, les sensacions i el mecanisme són idèntics dons incorpora un dispositiu que té la particularitat de poder expulsar llet sempre i que sigui munyida correctament.

Vist l’èxit d’aquest 2013, la vaca Voltaire de Llet Nostra es continuarà passejant per diferents pobles i ciutats del país per ensenyar als més petits com es muny una vaca i com s’obté la llet. Una activitat pedagògica que aixeca molta expectació entre els nens i nenes i amb la que Llet Nostra acosta aquest procés natural als més petits,

Volem apropar la natura a les noves generacions, i que siguin conscients que la llet no surt d’un bric de llet, sinó que és d’un magnífic animal, la vaca lletera, la que ens permet gaudir de la llet, els iogurts i les postres de Llet Nostra. Un regal de la natura que Llet Nostra diàriament fa arribar a les llars catalanes.

Fem colla amb l’educció dels nens i les nenes!