Vincles familiars

Les vacances són el moment ideal per enfortir vincles amb els fills

Claus per convertir un passeig en una font de coneixement i diversió

Les vacances són un temps per a nosaltres, un temps per saltar-nos les rutines, un temps per aparcar les coses urgents i centrar-nos en les importants, un temps que ens permet fer i gaudir de les coses i les persones que més ens importen sense presses. Per aquest motiu són un temps ideal per enfortir els vincles amb els fills. I no cal que fem res d’extraordinari, d’un simple passeig en podeu fer una gran aventura! Amb una mica de creativitat un passeig familiar pot ser una font de felicitat i de descobriments per als més petits.

Deixa’ls triar

Demana als teus fills per on volen passejar. Són més de mar o de bosc? Deixar-los triar augmenta la seva autoestima i interès per el lloc escollit. Se sentiran importants i entendran que els escoltes, que fas cas de les seves opinions i decisions.

Fes-los preguntes

Al llarg del passeig, aprofita per preguntar-los coses relacionades amb l’entorn on us trobeu. Què penses de que hi hagi cases tant a prop de la platja? T’agrada que el tren passi per aquest paratge natural? Així els ajudes a raonar, a ser crítics, a qüestionar el que els envolta.

Fes èmfasi en l’experiència sensorial

Un passeig per un bosc qualsevol del nostre país és un passeig ple d’estímuls sensorials. Aprofita’ls perquè els teus fills en siguin conscients. Els ajudaràs a afinar els seus sentits. He sentit cantar un ocell, fem silenci per escoltar-los! Has notat l’olor de la terra calenta? Mira com juga el vent amb les fulles…

Explica’ls coses complexes

Els petits els encanta aprendre coses noves, descobrir i entendre el món que els envolta i la natura és una gran font de coneixements. Aprofita el camí per explicar-los coses interessants encara que no ho puguin entendre tot. Si hi ha núvols, el cicle de l’aigua. Si fa vent, els corrents de l’aire, les forces visibles i invisibles de la natura, etc…