Estil de vida Dieta Mediterrània

Viure bé? Sí, Dieta Mediterrània

Tot i que l’alimentació és una part essencial de l’estil de vida mediterrani, la Dieta Mediterrània no només és un patró d’alimentació, sinó també és una valuosa herència cultural d’hàbits i costums.

Als països que es troben al voltant del paral·lel 40, on es localitza el mar Mediterrani, els hiverns són suaus i els estius calorosos, això promou una vida fora de casa, és a dir, la gent surt a córrer per la platja, passeja per la ciutat, es desplaça en bicicleta, passa estones amb els amics a una terrassa, etc. Aquest estil de vida és un dels grans atractius dels pobles de la conca del Mediterrani!

Pel que fa a l’acte de menjar es considera un acte important i convival per compartir amb els altres. Sovint, molts treballadors tornen a casa per dinar tranquil·lament, sols o acompanyats, i amb menjar casolà. De cara als caps de setmana o a les celebracions, els àpats solen allargar-se perquè és un moment de compartir, de conversa, de gaudir dels “nostres”, donant-li temps al cos per a sentir-se ple, evitant menjar més del necessari.

Un altre aspecte important de l’estil de vida mediterrani és la tendència a fer una migdiada. Els llargs àpats condueixen a una sensació de tranquil·litat i de son. Les migdiades poden restaurar l’estat d’alerta, millorar el rendiment i reduir els errors i accidents.

Això sí, no cal viure al voltant del mar Mediterrani per treure profit de la Dieta Mediterrània, qualsevol persona pot adoptar aquest estil de vida. Només s’han de tenir en compte una sèrie de punts: fer algun tipus d’activitat física, mantenir-se hidratat, consumir aliments de temporada i de proximitat, i principalment fomentar la convivència; és a dir aprofitar per viure i sent conscients del que i qui ens envolta.

Dieta Mediterrània


Referències

https://dietamediterranea.com/
National Sleep Foundation. https://www.sleepfoundation.org/articles/napping