Broquetes de xai adobat i hortalisses
Recepta de broquetes de xai adobat i hortalisses, tot acompanyat amb salsa tzatziki. Una recepta fantàstica per gaudir en familia!
Per a 4 persones
Ingredients
- El suc de 2 llimones grans
- 100 ml d’oli d’oliva i una mica més per untar
- 1 gra d’all picat
- 1 cullerada de menta o orenga frescos picats
- Sal i pebre
- 700 g de filet de xai, de cama, per exemple, a daus de 4 cm
- 2 pebrots verds
- 2 carbassons
- 12 cebes petites senceres, pelades
- 8 fulls grans de llorer
- Grills de llimona per adornar
Per a la salsa de cogombre i iogurt (tzatziki)
- 1 cogombre petit
- 300 ml de iogurt grec
- 1 gra d’all gran picat
- 1 cullerada de menta picada, o d’anet
- Sal i pebre
Preparació
Per fer el tzatziki, peli el cogombre i piqui’l. Poseu-ho en un escorredor i elimina tota l’aigua possible. Poseu-ho en un bol, afegiu el iogurt, l’all i la menta i afegeix sal i pebre. Deixi-ho a la nevera 2 hores i hauríeu de d’afegir una mica de sal abans de servir-ho.
Poseu en un bol el suc de llimona, l’oli d’oliva, l’all, la menta o l’orenga, sal i pebre i bateu bé. Tregui el greix a la carn i posa’l en l’adob.
Barregi la carn amb l’adob, tapeu-la i deixeu-la en la nevera tota la nit, o almenys unes 8 hores. Remou-la de tant en tant.
Talleu els pebrots a trossos d’uns 3 cm. Talli els carbassons a daus de 2,5 cm. Posa la carn, el pebrot, el carbassó, les cebes i les fulles de llorer en 8 broquetes metàl·liques llises i greixades, alternant-los. Reserveu.
Escalfeu la graella i posa les broquetes entre 10 i 15 minuts, donant-los la volta sovint i ruixant amb la resta de l’adob, fins que estiguin a punt. Serviu calents, adornades amb grills de llimona i amb un bol de tzatziki.