Broquetes de xai adobat i hortalisses

Broquetes de xai adobat i hortalisses

0 291
Broquetes de xai adobat i hortalisses

Per a 4 persones

Ingredients

  • El suc de 2 llimones grans
  • 100ml d’oli d’oliva i una mica més per untar
  • 1 gra d’all picat
  • 1 cullerada de menta o orenga frescos picats
  • Sal i pebre
  • 700g de filet de xai, de cama, per exemple, a daus de 4 cm
  • 2 pebrots verds
  • 2 carbassons
  • 12 cebes petites senceres, pelades
  • 8 fulls grans de llorer
  • Grills de llimona per adornar

Per a la salsa de cogombre i iogurt (tzatziki)

  • 1 cogombre petit
  • 300ml de iogurt grec
  • 1 gra d’all gran picat
  • 1 cullerada de menta picada, o d’anet
  • Sal i pebre

Preparació

Per fer el tzatziki, peli el cogombre i piqui’l. Poseu-ho en un escorredor i elimina tota l’aigua possible. Poseu-ho en un bol, afegiu el iogurt, l’all i la menta i afegeix sal i pebre. Deixi-ho a la nevera 2 hores i hauríeu de d’afegir una mica de sal abans de servir-ho.

Poseu en un bol el suc de llimona, l’oli d’oliva, l’all, la menta o l’orenga, sal i pebre i bateu bé. Tregui el greix a la carn i posa’l en l’adob.

Barregi la carn amb l’adob, tapeu-la i deixeu-la en la nevera tota la nit, o almenys unes 8 hores. Remou-la de tant en tant.

Talleu els pebrots a trossos d’uns 3 cm. Talli els carbassons a daus de 2,5cm. Posa la carn, el pebrot, el carbassó, les cebes i les fulles de llorer en 8 broquetes metàl·liques llises i greixades, alternant-los. Reserveu.

Escalfeu la graella i posa les broquetes entre 10 i 15 minuts, donant-los la volta sovint i ruixant amb la resta de l’adob, fins que estiguin a punt. Serviu calents, adornades amb grills de llimona i amb un bol de tzatziki.

 

Dieta Mediterrània

Articles similars

0 421
Sopa freda de cogombre

0 486
Empanada de pollastre

0 558

Sense comentaris

Deixa un comentari