Tzatziki

El tzatziki és un plat de la cuina grega, turca, i persa, servit habitualment com a aperitiu fred, que també es fa servir com a salsa per acompanyar sobretot carns..

La paraula grega tzatziki deriva del turc cacık. Cacık és un plat a la cuina turca fet a base de iogurt, cogombre, aigua i all. Es decora amb herbes i oli d’oliva. És com una sopa freda i és un plat consumit generalment a l’estiu.

La paraula turca cacık troba els seus orígens en la paraula persa jāj que vol dir herbes aromàtiques.

Ens trobem, doncs, davant una recepta típicament mediterrània. I la farem així:

Ingredients

  • 1 cogombre petit
  • 300 ml de iogurt grec
  • 1 gra d’all gran picat
  • 1 cullerada de menta picada, o d’anet
  • Sal i pebre

Preparació

Per a fer el tzatziki, pelem el cogombre i el piquem. El posem en un escorredor i eliminem tota l’aigua possible. El posem en un bol, hi afegim el iogurt, l’all picat i la menta i afegim sal i pebre. Barregem tots els ingredients de forma suau a mà fins que obtenim la textura desitjada. El deixem a la nevera 2 hores i abans de servir-lo li afegirem una mica de sal.

En quant a combinar aquesta deliciosa recepta amb d’altres plats la nostra suggerència és fer servir el tzatziki com acompanyament de les broquetes de xai o bé, també són un complement ideal per menjar amb els pans plans sense forn.

Tasteu-ho i ja ens ho explicareu! Per llepar-se el dits!

Comensals: 4
Preparació: 10 min
Repòs: 2 h
Temps total: 2h 10 min