Bunyols de moniato especiats
La recepta dels bunyols és ben fàcil. Podreu fer aquestes delicioses postres tota la família. A més, aquesta recepta que us mostrem avui és original alhora que tradicional perquè afegim moniato a la recepta clàssica dels bunyols de tota la vida. Heu de tenir en compte que encara que considerem que els ingredients formen part de la dieta de la nostra terra, un aliment com els bunyols no el podem incloure en el dia a dia de la dieta mediterrània. És un plat de celebració, reservat per a ocasions especials.
Porcions: 8
Preparació: 10 min
Cocció: 5 min
Temps total: 15 min
Ingredients
- 1 ou
- 225 g de moniato rostit
- 55 ml de llet
- 80 g de sucre
- oli
- 110 g de farina
- 1 c/s canyella en pols
- 1 c/s de nou moscada
- 1 c/s de gingebre
- 2 c/p de llevat químic
- sal
Preparació
En un bol de vidre hi posarem el moniato rostit, la llet i l’ou i ho batem. Hi afegim la farina i les espècies al gust. Nosaltres hi posem: canyella, gingebre i nou moscada. També hi posem una mica de sal i seguim batent fins que ens quedi una massa homogènia.
Ara que ja tenim la pasta a punt, posem al foc una paella amb l’oli, quan estigui calent, només cal agafar anar posant la mescla a cullerades i fregir-les.
Un cop tenim els bunyols fregits, quan encara estiguin calents, els arrebossem amb sucre i llestos! Ja tenim un deliciós berenar o uns postres de festa per a tota la família.