El Rei Carnestoltes en temps de Covid

El Rei Carnestoltes en temps de Covid

Un Carnaval amb més màscares que mai

Enguany no podrem gaudir de les tradicionals rues carnavalesques però les ganes de passar-ho bé i les disfresses no les pot fer desaparèixer ni el virus del COVID. I a més amb tantes restriccions el temps de llibertat que ens ofereix el Carnestoltes és més necessari que mai.

En el seu origen, el Carnestoltes era un temps de disbauxa permesa en la vella societat rural fortament estructurada pel cristianisme. Era un lapsus de temps en el que es permetia recuperar rituals d’arrel pagana que finalitzava amb la restrictiva Quaresma.

Enguany tenim la percepció que necessitem de nou un temps d’alliberar-nos enmig de les restriccions de la pandèmia. Necessitem de nou alliberar-nos de la realitat que ens envolta i fer-ho a través de les disfresses sembla una bona opció. Encara que segurament ho haurem de fer de manera diferent perquè ho haurem de fer respectant les normes de prevenció i seguretat anti-Covid.

Per aquest motiu, moltes ciutats i pobles han repensat la manera de celebrar el Carnestoltes i preparen una programació alternativa per a la setmana des de l’11 al 17 de febrer amb activitats i esdeveniments online. Així, malgrat el confinament municipal, podrem assistir virtualment als Carnavals més reconeguts de casa nostra. No us perdeu les activitats online dels Carnestoltes de Sitges, Reus o Solsona, entre d’altres.

Cuidem-nos! Cuidar-se també és gaudir amb seguretat per a nosaltres i per als que tenim a prop. Són molts els motius per els quals en èpoques fosques és saludable gaudir d’espais de disbauxa, i el Carnestoles ens ofereix aquesta possibilitat, tant als adults com als nens. Descobriu com Més enllà de les disfresses el Carnestoltes ajuda als més petits a descobrir i gaudir del món.

Que el rei Carnestoltes us captivi amb les seves farses! Però recordeu que enguany per Carnaval, enguany no tot s’hi val!