Coca de Sant Joan
Per preparar una bona revetlla no hi ha millor tradició que fer una coca de Sant Joan a casa. La recepta clàssica de la coca de Sant Joan és molt fàcil, sobretot si la recepta és de Concucharaytenedor. No perdeu detall d’aquesta deliciosa i tradicional coca per celebrar la nit més curta de l’any.
10 porcions
Preparació: 20 min
Repòs: 2 h
Cocció: 20 min
Temps total: 2 h 40 min
Ingredients
- 2 ous
- 340 g de farina
- Ratlladura pell de llimona
- 125 ml de llet
- 14 g de llevat
- 70 g de mantega
- 75 g de sucre
- 2 g de sal
- Fruita confitada
- Pinyons
Preparació
Tamisem la farina amb la sal i reservem en un bol.
En un altre bol, posem els ous i la mantega fosa i ho batem. Hi afegim el sucre hi ho batem una mica més.
Barregem, a part, la llet tèbia amb el llevat. I ho afegim en el bol. És el moment d’incorporar la ratlladura de llimona. Ho batem una mica més.
Afegim la barreja al bol on tenim la farina i ho amassem durant 10 minuts o fins que veiem que la massa es separa dels laterals. Formem una bola i la deixem reposar en el bol tapat fins que la massa dobli la seva mida, entre una hora i mitja o dues hores.
Posem la massa en una superfície i amassem durant 2 minuts per treure l’aire. Amb l’ajuda d’un corró donem forma a la nostra coca de Sant Joan.
Marquem amb els dits els llocs on posarem la fruita confitada i pintem la coca amb ou.
Posem el forn a escalfar a 180º. Decorem la coca amb la fruita confitada i els pinyons. Posem una mica de sucre per sobre i ja la podem posar al forn. En 15 o 20 minuts ja la tindrem preparada. La deixem refredar.
Ara només cal que comenci la revetlla! Gaudiu de la nit més mediterrània de l’any.
Bon Sant Joan!