Crema de carbassó
El carbassó és un aliment bàsic i versàtil de la dieta mediterrània. És ric en antioxidants i vitamines com la A i la C, amb un alt contingut d’aigua i fibra que afavoreixen la digestió reduint el risc de restrenyiment i els símptomes de diverses malalties intestinals.
El carbassó es pot cuinar de moltes maneres: al forn, a la planxa, saltejat, cru en amanida, gratinat amb formatge, en forma de mussaca, en crema, etc.
Comensals: 4
Preparació: 5 min
Cocció: 25 min
Temps total: 30 min
Ingredients
- 1 kg de carbassons mitjans
- 1 ceba
- 2 grans d’all
- 750 ml de brou de pollastre
- 250 ml de llet
- 1 cullerada sopera d’oliva verge extra
Preparació
Escalfeu l’oli en una olla gran a foc mig i afegiu l’all picat i la ceba tallada a quarts. Coeu-ho de 3 a 4 minuts fins que tinguin un color daurat.
Afegiu-hi els carbassons tallats a rodanxes, el brou i la llet. Porteu-ho a ebullició, després tapeu i reduïu a foc mitjà-baix uns 20 minuts o fins que el carbassó estigui ben tou.
Apagueu el foc i tritureu-ho amb una batedora fins que quedi una crema homogènia.