Mussaca de carbassó
La recepta de mussaca de carbassó és un plat d’origen grec que podem preparar amb ingredients totalment mediterranis.
Per a 4 persones
Ingredients
- 5 carbassons (800 g aproximadament)
- ¼ de tassa d’oli d’oliva
- 1 ceba picada
- 1 dent d’all picat
- 100 g de carn magra (picada o tallada fina)
- 2 tasses de tomàquets frescos pelats
- Sal i pebre
- 1 tassa de salsa blanca*
- ½ tassa de formatge parmesà ratllat
Preparació
Tallar els carbassons, sense pelar, a rodanxes de mig centímetre de gruix aproximadament. Escalfar la meitat de l’oli en una paella i sofregir les rodanxes lleugerament fins que adquireixin un color torrat. És important fregir poques rodanxes alhora i eliminar després l’excés d’oli assecant amb una mica de paper.
Mentrestant, fregir la ceba, l’all i la carn en l’oli restant durant 5 minuts remenant de tant en tant. Afegir els tomàquets i continuar fregint a foc lent durant 10 minuts més. Salpebrar al gust.
*Salsa blanca
(per a una tassa)
Ingredients
- 2 cullerades soperes d’oli d’oliva
- 2 cullerades soperes de farina
- 1 culleradeta de sal
- 1 tassa de llet desnatada
Preparació
Posar la quantitat d’oli indicada en una cassola i sofregir la farina amb la sal. S’afegeix la llet i es cuina a foc moderat remenant constantment fins que la salsa espesseixi i comenci a bullir.
Si t’ha agradat aquesta recepta, prova de fer la crema de carbassó.