Mussaca de carbassó

Mussaca de carbassó

La recepta de mussaca de carbassó és un plat d’origen grec que podem preparar amb ingredients totalment mediterranis.

Per a 4 persones

Ingredients

  • 5 carbassons (800 g aproximadament)
  • ¼ de tassa d’oli d’oliva
  • 1 ceba picada
  • 1 dent d’all picat
  • 100 g de carn magra (picada o tallada fina)
  • 2 tasses de tomàquets frescos pelats
  • Sal i pebre
  • 1 tassa de salsa blanca*
  • ½ tassa de formatge parmesà ratllat

Preparació

Tallar els carbassons, sense pelar, a rodanxes de mig centímetre de gruix aproximadament. Escalfar la meitat de l’oli en una paella i sofregir les rodanxes lleugerament fins que adquireixin un color torrat. És important fregir poques rodanxes alhora i eliminar després l’excés d’oli assecant amb una mica de paper.

Mentrestant, fregir la ceba, l’all i la carn en l’oli restant durant 5 minuts remenant de tant en tant. Afegir els tomàquets i continuar fregint a foc lent durant 10 minuts més. Salpebrar al gust.

*Salsa blanca

(per a una tassa)

Ingredients

  • 2 cullerades soperes d’oli d’oliva
  • 2 cullerades soperes de farina
  • 1 culleradeta de sal
  • 1 tassa de llet desnatada

Preparació

Posar la quantitat d’oli indicada en una cassola i sofregir la farina amb la sal. S’afegeix la llet i es cuina a foc moderat remenant constantment fins que la salsa espesseixi i comenci a bullir.

Si t’ha agradat aquesta recepta, prova de fer la crema de carbassó.

Dieta Mediterrània