Croquetes de bacallà
Les croquetes casolanes de bacallà són un plat deliciós per a qualsevol època de l’any, doncs són tan bones fredes com calentes. A més us presentem una recepta que incorpora les espècies mediterrànies com a ingredient estrella, a més del bacallà és clar!
Per a 12 unitats
Ingredients
- 350 g de filets de bacallà
- 300 ml de llet
- Sal i pebre
- 60 g de mantega
- 60 g de farina
- 4 cullerades de tàperes trossejades
- 1 culleradeta de pebre vermell
- 1 gra d’all picat
- 1 culleradeta de suc de llimona
- 3 cullerades de julivert picat i unes branquetes per adornar
- 1 ou batut
- 60 g de pa blanc ratllat
- 1 cullerada de llavors de sèsam
- Oli d’oliva, per fregir
- Grills de llimona per servir
Preparació
Poseu el peix en una paella gran de base gruixuda, aboqueu la llet i salpebreu al gust. Porteu-ho a ebullició, baixeu el foc i coeu-ho tapat, 8 o 10 minuts o fins que el peix es trenqui en punxar-ho amb una forquilla. Traieu-ho de la paella. Aboqueu la llet en una gerra i reserveu-la. Esmicoleu el bacallà.
Escalfeu la mantega en un cassó fregiu la farina a foc lent, removent, 1 minut o fins que es dauri. Aparteu el cassó del foc i incorporeu la llet a poc a poc, removent perquè no es facin grumolls. Torneu a posar el cassó a foc lent i, removent, deixeu que la beixamel bulli fins que s’espesseixi.
Aparteu el cassó del foc, incorporeu el bacallà i barregeu-ho bé. Afegiu les tàperes, el pebre vermell, l’all, la llimona i el julivert i salpebreu-ho. Estengueu la pasta en un plat i deixeu-la refredar; tapeu-la i deixeu-la en el frigorífic 2 o 3 hores o tota la nit.
Bateu l’ou en un plat i en una altre barregeu el pa ratllat amb el sèsam. Feu amb la pasta 12 croquetes, passeu-les per l’ou i després pel pa ratllat. Deixeu-les en el frigorífic 1 hora.
Escalfeu l’oli d’una fregidora i fregiu les croquetes, en tandes, fins que es daurin. Deixeu-les escórrer sobre paper de cuina. Serviu-les calentes, adornades amb el julivert i amb grills de llimona.