Derivats làctics, aliments clau per a nens que fan esport

Derivats làctics, aliments clau per a nens que fan esport

Ja sabem de la importància d’una nutrició adequada perquè els nens i nenes puguin assolir un creixement i desenvolupament adequat i realitzar l’activitat física diària. Però si parlem dels joves esportistes, la seva alimentació encara és més important, ja que han de conèixer diferents factors claus com poden ser quins aliments són bones fonts d’energia, quina quantitat d’aliments han de menjar, com i quan menjar per preparar una competició i en el transcurs d’aquesta, i quan i què menjar per recuperar-se després.

Una dieta equilibrada és aquella que proporciona al cos els nutrients que necessita per funcionar correctament, és a dir per a obtenir una nutrició adequada s’han de consumir principalment fruites i verdures fresques i de temporada, cereals integrals, llegums, fruita seca, productes lactis i aliments proteics.

Tots aquests grups d’aliments contenen quantitats importants de macronutrients (proteïnes, hidrats de carboni i greixos) i micronutrients (vitamines i minerals) que són essencials per proporcionar energia als esportistes.

Els líquids, com l’aigua i la llet, també són molt importants per mantenir la hidratació adequada i afavorir el desenvolupament correcte i el rendiment esportiu, i pel contrari una deshidratació pot causar greus problemes tant físics com de rendiment.

Quan vols donar un aliment proteic de qualitat als petits de la casa, a qualsevol àpat del dia, la llet o els seus derivats (iogurt i formatge) són una opció fantàstica perquè ofereixen una gran quantitat de nutrients que els nens necessiten, com ara el calci i la vitamina D que són importants per a la formació dels ossos i poden ajudar en la prevenció de lesions i fatiga muscular.

Així mateix, els derivats làctics també són una forma senzilla d’obtenir proteïnes d’alt valor biològic que ajuden a la recuperació muscular, i potassi, que es perd a través de la suor, que és molt necessari per a la hidratació i ajuda com a regulador de l’activitat física. Així doncs, és important assegurar que els nens i les nenes mengin de manera adequada, sobretot els que són més actius, ja que per desenvolupar correctament els ossos i músculs necessiten nutrients essencials i no aportar-los pot causar problemes en etapes posteriors de la vida.

Per tot això, la llet i els derivats làctics són ideals, no només per la seva composició sinó també per la nostra tradició, la nostra Dieta Mediterrània, on sempre han tingut un lloc destacat.

Dieta Mediterrània