Beneficis de dormir

Dorms les hores que el teu cos necessita?

Un bon descans és molt important per mantenir un bon estat de salut. Tal com la Dra Marie Pierre St Onge (New York Obesity Research Center, USA) afirma, existeix una relació bidireccional entre la son i el menjar.

En els estudis han observat que si es restringeix la son, pot comportar un augment de la ingesta d’aliments i normalment aliments amb alt contingut en energia (tant perquè tenen més estona per ingerir, com per les seves preferències a l’hora d’escollir els aliments).

Per un altre costat, també han observat que els patrons de la son canvien amb la dieta, és a dir, persones que realitzen dietes baixes en greix saturat i/o sucres dormen millor, que els que en la seva alimentació hi ha aliments amb alt contingut d’aquests nutrients, on aquestes persones es desperten més vegades durant la nit i tenen un son menys profund.

Tot això demostra la importància de mantenir uns bons hàbits saludables tant d’alimentació com de descans, si mengem saludablement, dormirem millor i si dormim millor, menjarem saludablement, imprescindible per mantenir un bon estat de salut físic i emocional.

Més rellevància té el descans dels infants sobre la seva salut, ja que durant la nit és quan es produeix l’alliberació de l’hormona del creixement, molt necessària per al correcte desenvolupament en aquesta etapa de la vida. Per aquest motiu, els nens i nenes han de dormir més hores que els adults.

Aquests dos punts tan importants per la salut (alimentació i descans), són dos pilars essencials de la Dieta Mediterrània, estil de vida tradicional de la nostra terra i que molts estudis han afirmat que és un dels més saludables del món.

Dieta Mediterrània