Coses per fer a casa

Ens divertim a casa

Inventem un món d’activitats per fer a casa durant el confinament

En aquesta situació inèdita provocada per la pandèmia del coronavirus amb l’obligació del confinament per a protegir-nos i protegir als altres, les famílies amb fills tenim una preocupació extra. Sabem que els infants necessiten moure’s, córrer, que els toqui el sol, l’aire fresc, el joc espontani i que l’afecte, l’alegria i la seguretat al seu voltant els ajuda a tenir un sistema inmune fort. Per això hem d’inventar un món per compensar les deficiències del confinament. I Com ens #QuedemACasa volem compartir amb vosaltres unes quantes activitats perquè gaudiu en família tant com pugueu.

Les escoles i els grups de whatapp i les xarxes van plens aquests dies de recomanacions generals, d’app educatives i consells. És increïble com quan ens posem a compartir recursos i coneixements sembla que no tenim límits.

Des de vídeos perquè els nens ballin a casa passant per manualitats i activitats entretingudes que es poden fer amb materials que tots tenim. Fins a visites virturals als museus i packs culturals gratuïts, com la iniciativa de IQuiosc que ofereix una promoció d’accés gratuït durant un mes en revistes com el Petit Sàpiens i el Descobrir, entre d’altres, per col·laborar a fer més agradable el confinament per el COVID-19.

Des de Llet Nostra us prosem un seguit de jocs que podeu fer sense gaire material, només cal imaginació i moltes ganes de jugar.

Que no pari l’espectacle!

Prepareu una obra de teatre a casa o expliqueu una història fent ombres a la paret. El material que necessiteu és mínim: disfresses i qualsevol objecte d’ús quaotidià que tingueu a casa. A Trasneduca hi podeu trobar algunes idees d’obres tradicionals o també us podeu inventar una història pròpia.

Alimentem-nos!

Cuineu junts. Els beneficis de cuinar en família són diversos: la responsabilitat de compartir les feines de la casa, és una activitat divertida, és una feina que es fa en equip, ens ajudem uns als altres i pot ser un aprenentatge creatiu i pràctic. Segur que no us falten idees! Però recordeu que al web de Llet Nostra hi trobareu tot tipus de receptes i video-receptes.

Descobrim el món!

Una meravellosa activitat en la que podeu participar tota la família és fer dies temàtics de diferents països. Els petits poden fer una fitxa amb dades del país com número d’habitants, extensió, ubicació, flora, fauna, etc…

Podeu buscar informació junts per descobrir les tradicions del país.

Podeu fer un menú típic del país

Fins i tot, podeu buscar un conte tradicional del país per explicar-lo abans d’anar a dorrmir.

I perquè no?! Tambe podeu fer un vídeo explicatiu amb tot el que heu apres sobre el país o un collage.

Que arriba la primavera!

I com que la primavera no s’atura us recordem que podeu fer testos amb els brics de Llet Nostra, aquí us mostrem com.

Us animem també a compartir a les nostres xarxes socials totes les idees que teniu per fer #EnsQuedemACasa tingui una part positiva per a tots els infants i les famíles.