Espaguetis a la carbonara
Us presentem una recepta clàssica de la cuina italiana que ens transporta al Mediterrani més familiar. Existeixen mil variants per fer uns bons espaguetis a la carbonara, la nostra recepta substitueix la nata original per crema de llet per fer-la més lleugera.
Per a 4 persones
Temps de preparació: 15 minuts
Temps de cocció: 20 minuts
Ingredients
- 350 g d’espaguetis
- 100 de cansalada
- 1 ceba petita
- 30 g de formatge parmesà ratllat
- 4 ous
- 100 ml de crema de llet
- 2 cullerades soperes d’oli d’oliva
- Pebre
- Sal
Preparació
Peli la ceba i piqui-la fina. Talli la cansalada en daus petits. Ofegui la ceba a foc lent en una paella amb dues cullerades d’oli durant 5 minuts, fins que comenci a adquirir color.
Agregui els daus de cansalada i deixi coure tot durant 10 minuts més, removent sovint. Retiri la paella del foc i reservi la preparació.
Bati els ous i barregi’ls amb la crema de llet, la meitat del parmesà i una mica de pebre.
Cogui la pasta en una casserola amb abundant aigua bullint amb sal durant 10-12 minuts o el temps que indiqui el fabricant. Ha de quedar al dente.
Escorri els espaguetis i barregi’ls immediatament amb la preparació de cansalada i ceba. Afegeixi els ous batuts i remogui perquè tot quedi homogeni.
Serveixi els espaguetis de seguida acompanyats amb el formatge parmesà restant servit a part.
Si t’ha agradat aquesta recepta, prova de fer els espaguetis a la marinera.