Espaguetis a la carbonara

Espaguetis a la carbonara

Us presentem una recepta clàssica de la cuina italiana que ens transporta al Mediterrani més familiar. Existeixen mil variants per fer uns bons espaguetis a la carbonara, la nostra recepta substitueix la nata original per crema de llet per fer-la més lleugera.

Per a 4 persones
Temps de preparació: 15 minuts
Temps de cocció: 20 minuts

Ingredients

  • 350 g d’espaguetis
  • 100 de cansalada
  • 1 ceba petita
  • 30 g de formatge parmesà ratllat
  • 4 ous
  • 100 ml de crema de llet
  • 2 cullerades soperes d’oli d’oliva
  • Pebre
  • Sal

Preparació

Peli la ceba i piqui-la fina. Talli la cansalada en daus petits. Ofegui la ceba a foc lent en una paella amb dues cullerades d’oli durant 5 minuts, fins que comenci a adquirir color.

Agregui els daus de cansalada i deixi coure tot durant 10 minuts més, removent sovint. Retiri la paella del foc i reservi la preparació.

Bati els ous i barregi’ls amb la crema de llet, la meitat del parmesà i una mica de pebre.

Cogui la pasta en una casserola amb abundant aigua bullint amb sal durant 10-12 minuts o el temps que indiqui el fabricant. Ha de quedar al dente.

Escorri els espaguetis i barregi’ls immediatament amb la preparació de cansalada i ceba. Afegeixi els ous batuts i remogui perquè tot quedi homogeni.

Serveixi els espaguetis de seguida acompanyats amb el formatge parmesà restant servit a part.

Si t’ha agradat aquesta recepta, prova de fer els espaguetis a la marinera.

Dieta Mediterrània