Espaguetis a la marinera
Els espaguetis a la marinera no és el típic que es prepara habitualment entre setmana, com per exemple una carbonara, sinó que és per a ocasions especials; és el tipus de plat que cuineu per a algú i que immediatament treu el telèfon per començar a fer fotos. La pasta amb marisc és la manera perfecta d’impressionar als vostres amics i familiars i, de fet, és molt fàcil de preparar.
Comensals: 4
Preparació: 10 min
Cocció: 45 min
Temps total: 55 min
Ingredients
- 320 g de espaguetis
- 200 g de musclos
- 200 g de cloïsses
- 200 g de calamars
- 200 g de vieires
- 10 gambes
- 250 g de tomàquets cherry
- 2 grans d’all
- Vi blanc sec
- 1 escalunya
- Julivert
- Oli d’oliva verge extra
Preparació
Aboquem un parell de cullerades soperes d’oli d’oliva en una paella gran a foc mitjà i hi afegim un gra d’all picat. Hi afegim les gambes pelades i netes, i les vieires, i les cuinem un parell de minuts per costat i les reservem. A la mateixa paella hi afegim els tomàquets tallats per la meitat i el vi. Ho deixem coure a foc lent uns 20 minuts.
Mentrestant, coem els espaguetis en una olla amb una mica de sal. Els escorrem, els retornem a l’olla i afegim una mica d’oli d’oliva.
Posem les cloïsses en una paella amb tapa, juntament amb una mica d’aigua i el vi blanc. Ho tapem i ho cuinem a foc alt fins que s’hagin obert i les reservem. Fem el mateix amb els musclos en una olla. Eliminen gairebé totes les petxines (opcionalment podem deixar-ne alguna per si volem usar-la durant l’emplatat).
Netegem els calamars i els tallem en anelles. Piquem molt fina l’escalunya i un gra d’all i ho sofregim a foc suau en una paella amb una mica d’oli d’oliva. Hi afegim les anelles de calamar i ho saltem a foc alt amb una mica de vi blanc fins que s’hagi evaporat el vi i ho reservem.
Afegim les cloïsses, els musclos, els calamars, les gambes, les vieires i els espaguetis al sofregit inicial i ho barregem enèrgicament. Hi afegim el julivert picat i ja podem servir els espaguetis a la marinera.
Bon profit!