Fira de Sant Nicolau a la Vall d’en Bas

Visita el Nadal més autèntic en un entorn idíl·lic

Aquests dies es multipliquen les fires nadalenques arreu del territori. Tan si a casa sou més de pessebre, o bé d’arbre o bé de fer un Nadal més personal, sempre falta algun detall per acabar de decorar. A més a més, malgrat el fred incipient, és molt bonic passejar en família per les fires de Nadal. Arbres, figuretes, artesania, llums i fins i tot les nadales, que tant si t’encanten com si no les suportes el que és indiscutible és que fan ambient de Nadal.

Enguany us proposem descobrir la fira de Sant Nicolau que es celebra a la Vall d’en Bas. En primer lloc perquè a més de la fira, podreu gaudir d’un paisatge preciós, tan que sembla de conte. I a més, descobrireu els oficis de la pagesia, oficis antics, productes, música i espectacles per a tota la família. I si això fos poc, podreu dir que heu assistit a una de les fires de Nadal més antigues de Catalunya. Així és, se celebra gairebé ininterrompudament des que el Rei Pere el Cerimoniós la va atorgar per un període de set dies als prohoms del Vescomtat de Bas.

La fira es divideix en tres grans blocs. La mostra d’oficis i bestiar, amb artesans i productors del territori; les activitats culturals i educatives, més de 16, que aplegaran públic de totes les edats i, finalment, els 45 firaires que s’ubicaran al nucli antic del Mallol.

A més a més, una dotzena de restaurants de la Vall d’en Bas oferiran als visitants un menú especial de Sant Nicolau. Així que podreu aprofitar la visita a la Vall per fer una mica de turisme i conèixer la saborosa gastronomia de la zona.

Accediu al programa complert de la fira.