Galets farcits de brandada de bacallà

Avui us portem una recepta exquisida i ben original! Com ens agrada conservar les tradicions, però també donar-los un toc molt nostre, us proposem fer Galets farcits de brandada de bacallà.

A casa nostra, els galets formen part de plats tradicionals com la sopa de galets amb pilota, una sopa que no falta mai a taula per Nadal. La seva forma en caragol permet que es puguin omplir amb ingredients com la carn, les pilotes de carn, les verdures i, com és el cas dels galets farcits de brandada de bacallà, també amb brandada de bacallà. Aquesta pasta és apreciada per la seva capacitat de retenir els sabors del farcit i és una part essencial de la gastronomia catalana durant les celebracions i festes familiars.

No perdeu l’ocasió de tastar-los amb brandada de bacallà, una innovació ben nostra!

Per fer-los necessitarem:

  • 350 g de bacallà remullat
  • 3 alls
  • 40 ml de llet
  • 200 ml d’oli d’oliva verge extra
  • Pebre
  • Galets grossos cuits al dente
  • Melmelada de tomàquet

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Llet Nostra (@lletnostra)

Preparació

Escalfem una mica de l’oli a la paella, hi posem els alls tallats, hi afegim el bacallà. Anem remenant de tant en tant i quan el tinguem ben cuit. Retirem de la paella. Ara és el moment de posar el bacallà en un recipient per a batre. Hi posem una mica de pebre, la llet, l’oli d’oliva i ho batem que quedi ben bé com una pasta. La deixarem reposar a la nevera, com a mínim dues hores.

Podem aprofitar per bullir els galets, que quedin al dente. Ara només haurem de farcir-los amb la brandada de bacallà i els servirem a manera d’aperitiu en bols individuals amb melmelada de tomàquet.

Això és tot! Una recepta ben fàcil de fer a casa. Si teniu convidats quedaran d’allò més encantats per l’originalitat del plat i el seu delicat sabor. Bon profit!