Maig de flors

Maig és temps de flors a tot el país

No us perdeu les principals cites de la primavera i apunteu-vos a omplir els vostres balcons de colors

El mes de maig és el mes de les flors per antonomàsia. Són molts i cada vegada més els pobles i ciutats que s’engalanen amb mil colors per celebrar l’esclat de la primavera. Si us agraden les flors podeu fer una ullada a totes les cites que teniu aquest mes, des de Girona Temps de flors fins a les Enramades d’Arbúcies, passant per les festes de Corpus fina a la festa de les Trementinaires a Tuixent hi ha mil i una propostes per gaudir-ne!

Una de les més consolidades és, sens dubte, Girona Temps de Flors. L’atractiu i bellesa de la capital gironina es multiplica amb les instal·lacions florals en els llocs més emblemàtics de la ciutat.

El que va començar sent una exposició de rams de flors i plantes l’any 1954 s’ha convertit en un festival de primavera que contempla una extensa gama d’activitats lúdiques i culturals. Les flors segueixen sent l’eix central amb la instal·lació de projectes als principals monuments de la ciutat  aquestes visites es complementen amb fires d’art, de música, de fotografia, mercats d’artesans, rutes turístiques de dia i de nit, exposicions i tallers per a tots els gustos i edats.

Un dels efectes secundaris d’aquesta visita seran les ganes irreprimibles d’omplir els vostres balcons de flors quan torneu a casa. Us donem uns quants consells per treure el màxim de profit a la vostra terrassa o balcó.

En primer lloc heu de tenir en compte l’espai disponible. Si disposeu de poc espai podeu recórrer a les jardineres penjades de les baranes, una altra opció és posar una estanteria de fusta estreta el que us donarà molt espai per combinar diferents flors i en podreu posar fins i tot de penjants.

També haureu de veure si l’espai disponible està orientat a sud aleshores serà un espai més assolellat o bé, orientat a nord, serà un espai més humit. Després escolliu bé la terra de les vostres jardineres i testos. El substrat haurà de ser diferent si planteu llavors o si trasplanteu les plantes amb flors.

A partir d’aquí teniu una gran varietat de flors de primavera per decorar el vostre espai, només haureu de tenir clar quins colors voleu que predominin. Geranis, petúnies, begònies, margarites, dàlies, roses, gardènies o boixacs, la llista de flors de primavera és pràcticament infinita.