Els mercats de Nadal més originals de casa nostra

Quatre mercats de disseny, cultura i natura arreu del territori

Per Nadal proliferen mercats i fires arreu del territori. Les més típiques, i també ineludibles, són les fires de Santa Llúcia, la de l’Avet d’Espinelves, la Fira del Pessebre d’Olot, la Fira del Tió a Arbúcies o la Fira de Reis de la Gran Via a Barcelona. Però com aquestes ja les coneixeu sobradament, us proposem una selecció de les fires més originals i tan nostres com les més conegudes. No te les perdis!

El Festivalet a Barcelona

Per Nadal, el Museu Marítim de Barcelona el cap de setmana del 14 i 15 de desembre, obre les seves portes al Festivalet. Una fira d’artesans i dissenyadors independents ideal per a trobar-hi regals originals. Tots els productes que hi trobareu són produïts èticament i a petita escala. També s’organitzen tallers per descobrir pràctiques artesanals i experimentar al costat de les mans més creatives.

Fira del Gall de Vilafranca del Penedès

Passem de l’art exposat a la ciutat per viure el camp amb tota la seva intensitat. Entre les fires nadalenques, les dedicades a l’aviram mereixen una menció especial. Hi trobareu pollastres, galls, capons, ànecs, pintades, indiots… Tradicionalment, s’hi venien els animals vius, però el costum es va perdent. A Vilafranca del Penedès es fa la Fira del Gall el 21 i 22 de desembre, amb tot d’activitats relacionades amb la criança i la degustació d’aviram. Aquest mercat, que té l’origen a l’edat mitjana, és una ocasió excel·lent per a comprar i degustar el reconegut gall del Penedès, una varietat autòctona molt apreciada per la vistositat i per la carn.

Fira de la Tòfona de Centelles

El cap de setmana del 14 i 15 de desembre els gourmets tenen una cita a Centelles. Ens hi esperen dos dies d’activitats per a tota la família. A fira de la Tòfona podrem gaudir de tallers culinaris, concursos de cuina, mercat, degustacions, exposicions, contes, teatre, etc. A més podrem conèixer les històries més misterioses que s’amaguen darrere de la tòfona perquè Centelles a més de ser terra d’aquest apreciat fong és també terra de bruixes. Durant l’edat mitjana, el color negre de la tòfona i el seu origen misteriós pel fet de créixer sota terra li atribuïen poders malèfics. 

Dress Your Wall 2019

De tornada a Barcelona, al carrer Guàrdia nº 10 de Ciutat Vella es celebra des de fa vuit anys el mercat d’obra gràfica de Miscelanea. Un mercat que va néixer per donar a conèixer nous talents del camp de la il·lustració i el disseny. El cap de setmana del 21 al 22 de desembre hi podreu comprar obra original, serigrafia, fotogravats, collage i prints d’edició limitada de 150 artistes. També hi trobareu una petita selecció de ceràmica, papereria, tèxtil i altres tècniques.

La novetat de la 8a edició de Dress Your Wall és l’espai on fer una serigrafia de la mà de l’artista Tuki (Stamp Station, a la Sala 3) i podreu participar en el sorteig d’un pac d”art wall’ valorat en més de 400 euros.