Mona de xocolata i taronja
Com sabeu a casa nostra és tradició que el Dilluns Sant els padrins i les padrines regalin una mona de Pasqua als seus fillols. Tradicionalment, les mones duien tants ous com anys tenien les criatures. Aquest punt de la tradició ja ha passat a la història, però els padrins i padrines encara regalen la mona als seus fillols. Si vols fer-la a casa i fer-ne una d’original aquí et deixem la recepta de la Mona de xocolata i taronja.
- Temps de preparació: 20 minuts
- Temps de cocció: 40 minuts
- Temps de repòs: no
- Categoria: postres
- Regió de cuina: cuina tradicional catalana
- Comensals/Porcions: 6
Ingredients:
Per la coca:
- 1 iogurt natural
- 1 got de iogurt de sucre
- 1 got de iogurt d’oli de gira-sol
- 3 gots de iogurt de farina
- 4 clares d’ou
- Ratlladura de taronja
- 8 g de llevat químic
Pel farcit:
- Melmelada de taronja
Per la cobertura:
- 200 g de xocolata de cobertura
- 200 ml de nata de muntar
- 40 g de mantega
Per decorar:
- Ous de xocolata
- Fideus de xocolata
Preparació
En primer lloc, preescalfem el forn a 180ºC.
Farem servir l’envàs del iogurt com a mesura. En un bol gran, barregem el iogurt natural, una mesura de sucre i una mesura d’oli, i la ratlladura de taronja. Hi afegim la farina i el llevat, i barregem fins que tot estigui ben incorporat i sense grumolls. Hi afegim les 4 clares d’ou muntades a punt de neu i ho barregem bé.
Untem un motlle per a coca amb una mica d’oli o mantega, i hi aboquem la massa.
Enfornem durant uns 30-35 minuts, o fins que la coca estigui cuita i daurada per sobre.
Deixem refredar la coca completament.
Tallem la coca pel mig horitzontalment, i untem la melmelada de taronja sobre la part inferior. Tornem a posar la part superior de la coca per damunt de la melmelada.
Per a la cobertura de xocolata:
En una cassola petita, escalfem la nata de muntar fins que comenci a bullir. En un bol gran, trenquem la xocolata de cobertura en trossos petits.
Quan la nata estigui calenta, no cal que bulli, hi afegim la xocolata trencada i remenem fins que la xocolata estigui completament fosa.
Hi afegim la mantega i remenem fins que estigui ben incorporada.
Posem la cobertura de xocolata sobre la mona.
Per a decorar:
- Afegim els ous de xocolata i els fideus de xocolata per a decorar a la part superior de la mona.
- Deixem refredar completament la mona, perquè la cobertura de xocolata se solidifiqui abans de servir.
Ja teniu la vostra mona de Pasqua de xocolata! Només cal gaudir-la. I si encara teniu ganes de fer una Mona de Pasqua Tradicional, aquí hi trobareu la recepta. Bona Pasqua!