Recepta mona de xocolata

Mona de xocolata i taronja

Com sabeu a casa nostra és tradició que el Dilluns Sant els padrins i les padrines regalin una mona de Pasqua als seus fillols. Tradicionalment, les mones duien tants ous com anys tenien les criatures. Aquest punt de la tradició ja ha passat a la història, però els padrins i padrines encara regalen la mona als seus fillols. Si vols fer-la a casa i fer-ne una d’original aquí et deixem la recepta de la Mona de xocolata i taronja.

  • Temps de preparació: 20 minuts
  • Temps de cocció: 40 minuts
  • Temps de repòs: no
  • Categoria: postres
  • Regió de cuina: cuina tradicional catalana
  • Comensals/Porcions: 6

Ingredients:

Per la coca:

  • 1 iogurt natural
  • 1 got de iogurt de sucre
  • 1 got de iogurt d’oli de gira-sol
  • 3 gots de iogurt de farina
  • 4 clares d’ou
  • Ratlladura de taronja
  • 8 g de llevat químic

Pel farcit:

  • Melmelada de taronja

Per la cobertura:

  • 200 g de xocolata de cobertura
  • 200 ml de nata de muntar
  • 40 g de mantega

Per decorar:

  • Ous de xocolata
  • Fideus de xocolata

Preparació

En primer lloc, preescalfem el forn a 180ºC.

Farem servir l’envàs del iogurt com a mesura. En un bol gran, barregem el iogurt natural, una mesura de sucre i una mesura d’oli, i la ratlladura de taronja. Hi afegim la farina i el llevat, i barregem fins que tot estigui ben incorporat i sense grumolls. Hi afegim les 4 clares d’ou muntades a punt de neu i ho barregem bé.

Untem un motlle per a coca amb una mica d’oli o mantega, i hi aboquem la massa.

Enfornem durant uns 30-35 minuts, o fins que la coca estigui cuita i daurada per sobre.

Deixem refredar la coca completament.

Tallem la coca pel mig horitzontalment, i untem la melmelada de taronja sobre la part inferior. Tornem a posar la part superior de la coca per damunt de la melmelada.

Per a la cobertura de xocolata:

En una cassola petita, escalfem la nata de muntar fins que comenci a bullir. En un bol gran, trenquem la xocolata de cobertura en trossos petits.

Quan la nata estigui calenta, no cal que bulli, hi afegim la xocolata trencada i remenem fins que la xocolata estigui completament fosa.

Hi afegim la mantega i remenem fins que estigui ben incorporada.

Posem la cobertura de xocolata sobre la mona.

Per a decorar:

  1. Afegim els ous de xocolata i els fideus de xocolata per a decorar a la part superior de la mona.
  2. Deixem refredar completament la mona, perquè la cobertura de xocolata se solidifiqui abans de servir.

Ja teniu la vostra mona de Pasqua de xocolata! Només cal gaudir-la. I si encara teniu ganes de fer una Mona de Pasqua Tradicional, aquí hi trobareu la recepta. Bona Pasqua!