Pancake sense gluten

Pancake sense gluten

Les coquetes sense gluten ni lactosa són una deliciosa opció per a aquelles persones que tenen sensibilitat o intolerància al gluten i a la lactosa. Aquest plat, que també es coneix com a creps americanes o pancakes, té arrels en diverses cultures al voltant del món, però la versió moderna és una especialitat popular als Estats Units.

Ingredients:

  • 100 gr de farina de civada (assegureu-vos que és sense gluten)
  • 35 gr de farina d’ametlla
  • 1 plàtan molt madur
  • 1 ou
  • 150 ml de llet semidesnatada sense lactosa (de Llet Nostra)
  • 1 culleradeta de llevat químic

Per aromatitzar (opcions):

  • 1 culleradeta de vainilla o
  • 1/2 culleradeta de canyella i 1/2 culleradeta de nou moscada

Instruccions:

  1. En un bol gran, barregem les farines de civada i d’ametlla amb el llevat químic.
  2. En un altre bol, triturem el plàtan amb una forquilla fins que quedi amb textura de puré.
  3. Afegim l’ou batut i la llet sense lactosa al puré de plàtan i barregem bé.
  4. Incorporem la barreja líquida als ingredients secs i remenem fins que tot estigui ben combinat. Aquesta massa ha de ser lleugerament espessa.
  5. Afegim la vainilla o la mescla de canyella i nou moscada a la massa i remenem bé.
  6. Escalfem una paella antiadherent a foc mitjà i l’untem lleugerament amb oli o mantega vegetal.
  7. Quan la paella estigui calenta, aboquem una mica de massa (aproximadament 1/4 de tassa) per fer cada coqueta.
  8. Cuinem les coquetes durant aproximadament 2-3 minuts de cada costat, fins que estiguin daurades i cuites per dins.
  9. Servim les coquetes calentes amb la nostra guarnició preferida, com fruita fresca, xarop d’atzavara o una mica de mel.

Amb aquesta recepta senzilla, podem gaudir de les delicioses coquetes sense preocupar-nos pel gluten ni la lactosa. Bon profit!

Si voleu una altra versió de coquetes, us proposem fer-ne de nabius. En cas que vulgueu fer-les també sense gluten, adapteu aquesta recepta!