Pastis de llet merengada sense fornsense forn

Pastís de llet merengada sense forn

La llet merengada és una beguda refrescant típica de la gastronomia mediterrània, possiblement d’origen àrab, doncs du com a condiments sucre i canyella, típics de la cultura àrab i jueva. Avui us mostrarem com convertir aquesta beguda en un pastís, fusionant els elements clàssics de la llet merengada amb la textura i la consistència d’un pastís. És una deliciosa combinació de sabors que ens trasllada als aromes i gustos de la cuina tradicional de casa nostra amb un toc innovador. A més, és ben fàcil de fer.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

  • 360 ml de llet
  • 250 ml de nata semi-muntada
  • 3 clares d’ou
  • 100 g de sucre
  • 5 fulles de gelatina
  • 1 branca de canyella
  • pell d’una llimona
  • un pessic de sal
  • 100 g de galetes de canyella
  • 45 g de mantega fosa.⠀

Preparació:

El primer que farem serà triturar les galetes de canyella. Quan les tinguem ben desfetes, hi afegirem la mantega fosa i ho remenem perquè quedi ben integrat. Amb la massa que obtinguem omplirem un motlle de pastís. Escamparem la massa creant una base, ens ajudarem amb una cullera per tal que quedi ben tupida. Reservem aquesta base a la nevera.

Mentrestant, hidratem les fulles de gelatina en un bol amb aigua freda. Posem la llet en un cassó amb el sucre, la branca de canyella i la pell de llimona, i ho escalfarem fins que bulli. Apaguem el foc i ho deixarem infusionar uns 10 minuts. Colem la llet infusionada i la tornem a posar al foc afegint-hi les fulles de gelatina hidratada escorregudes. Ho remenem bé i ho deixem refredar a temperatura ambient.⠀

Paral·lelament, batem les 3 clares d’ou amb una mica de sal fins que ens quedin al punt de neu. Les incorporem a la llet amb una batedora manual. També hi incorporem la nata muntada amb una espàtula fent moviments circulars.⠀

L’aboquem sobre la base que tenim preparada en el motlle del pastís. I ara només faltarà reservar el pastís a la nevera com a mínim 4 hores.

Un cop llest, desemmotllem el pastís i espolsem la canyella en pols al damunt.

Ja podem gaudir dels sabors mediterranis del nostre pastís.

Com veieu és una recepta ben fàcil de fer, només requereix fer-la amb una mica d’antelació.

Ara només cal tastar-la! Estem convençuts que la tornareu a fer tot sovint perquè és una delícia. Hi esteu d’acord?

 

 

I si t’ha agradat aquesta recepta, prova de fer la llet merengada tradicional.