Broquetes de pollastre amb salsa de iogurt

Broquetes de pollastre adobat amb iogurt

Us convidem a preparar una recepta fàcil i en podeu fer dues versions: una de suau i una de més picant. Aquí les teniu!

Per a 4 persones

Ingredients

  • 300 ml de iogurt
  • 2 grans d’all picat
  • El suc de ½ llimona
  • Sal
  • 4 pits de pollastre grans, sense pell ni ossos
  • 8 branquetes dures de romaní fresc, opcional
  • Enciam tallat a tires i arròs, per servir
  • Per a la versió suau: fines herbes
  • Per a la versió picant: pebre vermell

Preparació

Per preparar la salsa, poseu el iogurt, l’all, el suc de llimona, l’orenga, sal i pebre vermell (en cas que fem la versió picant) en un bol gran i barregeu-ho tot bé.

Talleu els pits de pollastre a daus d’uns 4 cm de costat, barregeu amb la salsa de iogurt i remogueu per untar-los bé. Tapeu el bol i deixeu el pollastre en adob a la nevera aproximadament durant 1 hora. Si voleu fer ús de broquetes de fusta, deixeu en remull en aigua freda uns 30 minuts.

Escalfeu la graella. Punxeu els daus de pollastre en 8 broquetes de metall o de fusta greixats, o bé en les branquetes de romaní després d’haver-los tret tots els fulls menys uns quants de la punta.

Engreixeu la graella i cogueu les broquetes uns 15 minuts, donant-los la volta i ruixant amb la resta de l’adob de tant en tant, fins que estiguin daurades i tendres.

Aboqueu la resta de l’adob en una cassola i escalfeu a foc lent, sense que arribi a bullir. Serviu les broquetes sobre una base d’enciam i adornades amb grills de llimona. Porteu a la taula la salsa de iogurt.

En comptes de la base d’enciam, es poden servir amb pa pla sense forn, aquí en teniu la recepta. Si el que voleu és preparar una salsa diferent, també feta a base de iogurt, us recomanem el tzatziki.

Bon profit!

Dieta Mediterrània