Broquetes de pollastre amb salsa de iogurt
Us convidem a preparar una recepta fàcil i deliciosa: broquetes de pollastre amb salsa de iogurt acompanyades d’enciam i arròs.
Per a 4 persones
Ingredients
- 300 ml de iogurt
- 2 grans d’all picat
- El suc de ½ llimona
- 1 cullerada d’herbes fresques picades (orenga, anet, estragó o julivert)
- Sal i pebre
- 4 pits de pollastre grans, sense pell ni ossos
- 8 branquetes dures de romaní fresc, opcional
- Enciam tallat a tires i arròs, per servir
- Grills de llimona, per adornar
Preparació
Per preparar la salsa, poseu el iogurt, l’all, el suc de llimona, l’orenga, sal i pebre en un bol gran i barregeu-ho tot bé.
Talleu els pits de pollastre a daus d’uns 4 cm de costat, barregeu amb la salsa de iogurt i remogueu per untar-los bé. Tapeu el bol i deixeu el pollastre en adob a la nevera aproximadament durant 1 hora. Si voleu fer ús de broquetes de fusta, deixeu en remull en aigua freda uns 30 minuts.
Escalfeu la graella. Punxeu els daus de pollastre en 8 broquetes de metall o de fusta greixats, o bé en les branquetes de romaní després d’haver-los tret tots els fulls menys uns quants de la punta.
Engreixeu la graella i cogueu les broquetes uns 15 minuts, donant-los la volta i ruixant amb la resta de l’adob de tant en tant, fins que estiguin daurades i tendres.
Aboqueu la resta de l’adob en una cassola i escalfeu a foc lent, sense que arribi a bullir. Serviu les broquetes sobre una base d’enciam i adornades amb grills de llimona. Porteu a la taula la salsa de iogurt.