Canelons per Sant Esteve
Aquesta recepta la dediquem a les mares i les àvies, ja que elles són les que han mantingut la tradició i ara nosaltres hem de prendre el testimoni.
A Catalunya tenim dos plats estrella durant les festes de Nadal, l’escudella amb carn d’olla i els tan esperats canelons per Sant Esteve.
Donen una miqueta de feina, però mereixen la pena per uns dies tan senyalats.
Per què quedin amb més bon gust i casolans aconsellem rostir les carns.
Ingredients
Pel farcit:
- 400 gr. de carn de vedella
- 1/2 pollastre
- 1 branca d’api
- 2 cebes
- 2 tomàquets
- 2 alls
- 1 fulla de llorer
- 1 got de vi blanc
- 100 ml de brou
- 100 ml de brandi
Per la beixamel:
- 80 g de mantega
- 80 g de farina refinada
- 700 cl de Llet Nostra sencera
- 1 g de nou moscada ratllada
- sal
- pebre blanc
Pel gratinat:
- 50 g de formatge emmental ratllat
Elaboració
El farcit
Agafar una cassola amb oli i posar el pollastre i la carn (tallada a trossos) a daurar. Quan comenci a prendre color afegir les verdures trossejades i deixar fer a foc lent. Una vegada la verdura estigui feta posar el vi i deixar reduir. A continuació posar 100 mil·lilitres de brou i els 100 mil·lilitres de brandi i coure les carns. Una vegada fetes, treure-les i triturar-les amb una mica d’aquest brou i després reservar-les. El farcit és millor tenir-lo preparat d’un dia per l’altre.
La beixamel
Posarem en una cassola mantega i li afegirem 2 cullerades de farina i barrejarem bé perquè la farina prengui color -però no es cremi-, posant seguidament la llet, però a poc a poc, sense parar de donar voltes, fins que trobem el punt just. Quan estigui, posar-li un polsim de nou moscada
Fem els canalons
Preparar la pasta dels canelons segons les indicacions de l’envàs, estirar les plaques i assecar-les amb un drap de cotó. Emplenar les plaques de canelons amb la massa que teniu preparada.
Posar-los en una safata de forn i cobrir-los amb la beixamel; després posar formatge ratllat per damunt i uns trossets de mantega petits; això els ajuda a daurar. Posar-los al forn i a esperar que es facin.
BON PROFIT!!
A Llet Nostra fem colla amb la cuina catalana.